Újvárosi kiválóságok a Héraklész Gálán

2023.02.10. 18:26

Kardos Dominika, Kardos Laura és Nyikos Veronika is az ország legjobbjai között

Szabó Szabolcs

U16-os leány vízilabda válogatott

A Sportért Felelős Államtitkárság a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet után pénteken este ismét megrendezte a Héraklész Díjátadó Gálát. Az eseményen a Héraklész Program büszkeségeit, a 2022-ben kiemelkedő eredményt elérő utánpótláskorú sportolókat és edzőiket köszöntötték. A tehetséges, nemzetközi színtéren is bizonyító fiatal sportolókat és edzőiket a Puskás Aréna VIP termében rendezett ünnepségen díjazták. Az idei Héraklész Gálán a klasszikus női csapat kategóriában I. helyezett lett a tavaly nyáron világbajnoki címet nyerő U16-os leány vízilabda válogatott, soraiban két dunaújvárosi pólóssal: Kardos Laurával és Kardos Dominikával, valamint Dr. Sike József edzővel, aki korábban Dunaújvárosban is eredményesen dolgozott. Hatalmas sikert ért el Nyikos Veronika is, a DKSE birkózója a hölgyek egyéni kategóriájában lett V. helyezett. Edzőjét Kiss Károlyt is díjazták. Veronika a tavalyi évben a kadet Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. 

Nyikos Veronika 

Nyikos Veronika a gálát követően nyilatkozott: 

Alig három napja tudtam meg, hogy meghívást kaptam a Héraklész Gálára, így gyakorlatilag a tatai edzőtáborból érkeztem. Hatalmas megtiszteltetés, hogy itt lehettem ezen a fantasztikus eseményen és nagyon örülök az egyéni kategória V. helyezésnek. Ez az elismerés fontos visszajelzés ez számomra. Remek sportolókkal találkoztam és bízom benne, a jövőben többször is itt lehetek majd – mondta el a DKSE birkózója, aki az év első heteiben is már szinte versenyről versenyre utazott. - Birkóztam Szerbiában, Kirgizisztánban és ha egy vírusfertőzés nem jön közbe, szőnyegre léptem volna Zágrábban is. Még nem vagyok csúcsformában, de az év e szakaszában talán ez még nem is olyan nagy probléma. Technikailag, taktikailag és fizikálisan is bőven van még hova fejlődnöm. Március 4-én rendezik a junior válogató versenyt, a következő hetekben leginkább arra koncentrálok majd, aztán igazából is beindul a versenyszezon. Remélem legalább hasonlóan jó eredményeim születnek idén is, mint a 2022-es évben.

Mátyás Gábor, Nyikos Veronika, Gianpiccolo Diletta és Kiss Károly

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában