Birkózás

2023.01.27. 19:29

Nemzetközi megmérettetésen szép eredményeket értek el

GP

Balról Rafael Krisztián, Bocskai Botond, Papp Ábel, Papp Áron, Erdősi Krisztofer, Kovács Kornél, Biró Gergő, Piros Tibor edző Fotó: DKSE

Az ausztriai Steinbrunnban rendezték a napokban az International Grenzland VIVA Blitzturnier – Österreich nemzetközi birkózóversenyt, három ország 130 birkózója részvételével. A viadalon a DKSE is képviseltette magát fiókszakosztálya, az Enying VSE sportolóival. Közülük hét versenyző lépett szőnyegre, többüknek ez volt az első ilyen rangos eseménye, ahol megmérethették magukat. 

Tombor István vezetőedző beszámolója szerint speciális szabályok szerint mérkőztek a gyerekek szabadfogásban és kötöttfogásban, nyerni 15 pont különbséggel vagy két tus győzelemmel lehetett, illetve a lejárt idő szerinti végeredmény alapján. Mint mondta, versenyzőik egyáltalán nem illetődtek meg, végig odafigyelve remekül küzdöttek. Gyermekkorosztályban Papp Ábel (30 kg) és Erdősi Krisztofer (23 kg) egyaránt aranyérmes lett. Diák II. korosztályban Biró Gergő (31 kg) bronzérmet szerzett, Kovács Kornél (29 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Szintén első lett diák I. korosztályban Papp Ábel (46 kg), Rafael Krisztián (30 kg) és Bocskai Botond (76 kg) egyaránt ezüstéremmel gazdagodott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában