Jégkorong

2023.01.22. 18:33

Acélbikák: közel a bravúrhoz a listavezető ellen

A DAB két harmadon keresztül dominált a listavezető Gyergyói HK ellen a jégkorongozók Erste Ligájában. Hiába volt háromgólos dunaújvárosi vezetés, végül hosszabbítás után a vendég székelyek örülhettek a győzelemnek. De ezúttal egy pont az Acélbikáknak is járt.

Agárdy Csaba

Léránt René önfeledten védekezett, de a DAB-győzelem mégis elmaradt

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A DAB-nak ismét voltak hiányzói: Niko Eronen vezetőedző nem számíthatott Erdélyre, Niskanenre és Pinczésre sem. A dunaújvárosiak a 33. percben 4–1-re vezettek, és ekkor semmi jele sem volt annak, hogy nem szerzik meg a győzelmet. 

A befejező játékrész azonban hatalmas gyergyói nyomással indult, és sikerült is a székelyeknek kiegyenlíteniük (4–4). Az utolsó másodpercben a DAB lőtt egy kapufát, így nem változott az eredmény. Jöhetett a hosszabbítás, amiből két perc sem telt el, és a gyergyószentmiklósiak megszerezték a győztes gólt. 

A DAB legközelebb kedden lép jégre az FTC-Telekom otthonában. 

DAB–Gyergyói HK 4–5 (2–1, 2–1, 0–2, 0–1) – hosszabbítás után 
DAB: Kovács – Brus, Varga, Embrich 1, Hadzinikolic 1 (1), Valtola 1 (1) – Kmec (1), Svars, Ribcsik, Somogyi, Szalma – Léránt, Vas, Horváth, Marosi, Strenk – Lammi, Dézsi, Mihalik 1, Szabó. Vezetőedző: Niko Eronen. 
Gyergyói HK: Rinne, Haaranen 1 (1), Kozma, Bodó 1 (1), Orban 1 (3), Tranca – Fejes, Györfy, Sárpátki, Sylvestre 2 (2), Vincze – Imre, Marttinen (1), Császár, Sándor-Székely, Szigeti – Todor, Bíró, Di Diomete, Silló. Vezetőedző: Szilassy Zoltán. 

Niko Eronen: – A héten sokat foglalkoztunk az egy-egy elleni csatákkal, és szerintem nagyot léptünk előre ezekben. Jól akartunk kezdeni, s talán frissebbek is voltunk a meccs elején. Bár több lövésük volt az első harmadban, a nagyobb lehetőségek előttünk adódtak. A második harmad volt a legjobb számunkra ezen a meccsen, nagyon örültem annak, amit láttam, a pálya mindkét oldalán erősek voltunk, odaértünk a lepattanókra, gólokat szereztünk. A harmadik felvonásban voltak kihagyásaink, ott náluk volt a momentum és sajnos nagy árat fizettünk a hibákért, amiket elkövettünk. Az első negyven percben kettő ilyen volt, ebből egy gólt kaptunk, a harmadikban három, amiből pedig kettőt. A végén nagy esélyünk volt a három pont megszerzésére is, de elhibáztuk a ziccert, a ráadás pedig balszerencsés volt, végig nálunk volt a korong, Ödman elesett és a kettő az egyet értékesítették. Ezzel együtt nagyon sok jó dolgot láttam ma. 

Az Egyesült Államok simán győzött a magyarok ellen

Mint beszámoltunk róla, a Téli Egyetemi Világjátékokon szereplő magyar jégkorong-válogatottban az Acélbikák két játékosa, Pinczés Olivér és Erdély Botond kapott helyet a keretben. A csapat utolsó mérkőzésén az elődöntőért hajtó, sokkal erősebb Egyesült Államok volt az ellenfél, a házigazdák már az 59. másodpercben megszerezték a vezetést. A második harmadban kinyílt az olló, ötször is eredményesek voltak az amerikaiak, Aquaro mesterhármasig jutott. A záró húsz perc első felében újabb gólt lőtt az USA, aztán a játékrész közepén Csiszer lövésébe talán Pinczés beleért, mindenesetre a korong a hazai kapuban kötött ki, a vége 9–1 lett. A magyarok két győzelemmel és három vereséggel zárták a Lake Placid-i eseményt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában