Jégkorong

2023.01.02. 06:17

Hat légióssal erősít a Csíkszereda

Szabó Szabolcs

Savcsenko közel 600 KHL-meccsen lépett jégre Fotó: hcbarys.kz

Az óév utolsó napjaiban számos Erste Liga-csapat kerete változott. A listavezető BJAHC-tól családi okok miatt távozott a buffalói csatár, Darren McCormick. A 30 éves kanadai támadó a Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club színeiben 25 alkalommal kapott lehetőséget, és 8 gól mellett 12 gólpasszal hálálta meg a szakmai stáb bizalmát. A klub tájékoztatója szerint McCormick családi okok miatt döntött a búcsú mellett. 
December 31-én jelentették be a debreceniek, hogy a DEAC-nál folytatja pályafutását az amerikai születésű csatár, Christiano Versich. A 25 éves szélső 2022/23-as idényt a francia elit ligában, a Ligue Magnus-nál tevékenykedő Cergy-Pontoise együttesénél kezdte, onnan igazol a Debreceni Egyetem csapatához. 

Mozgalmasan teltek az utóbbi napok a csíkszeredai gárdánál is. A sportklub felbontotta a szerződést Garret Clarkkal, és rögtön be is jelentették hat új légiós érkezését. Nicholas Schaus, Roman Savcsenko, Yakov Seleznyov, Niko Mikkola a védelmet erősíti majd, amíg Ilya Krikunov és Cody Milan pedig a támadósorokban kaphat majd helyet a jövőben. 
A legnagyobb fogásnak a 34 éves Savcsenko tűnik. Az orosz-kazah kettős államporságú hokis 2008 és 2022 között összesen közel 600 KHL-s meccset játszott Barisz, a Szibir és a Lokomotiv mezében, valamint négy elit világbajnokságon lépett jégre a kazah válogatottban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában