Jégkorong

2022.11.27. 21:28

A kupameccs után alapos visszavágás

Nem sikerült jól a Dunaújvárosi Acélbikák számára a hét végi északkelet-magyarországi kirándulás. Pénteken Debrecenben, vasárnap Miskolcon kapott ki a DAB Erste Liga-mérkőzésen.

Agárdy Csaba

Hat gól is volt a két csapat között. Esélytelenek voltak a dunaújvárosiak

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Pénteken lapzártánk után Debrecenben, nagy csatában veszített a DAB, vasárnap azonban esélye sem volt Miskolcon. A Jegesmedvék alaposan visszavágtak a szerdai, Magyar Kupában elszenvedett 4–0-ás vereségért. A DVTK ezúttal 8–3-ra győzött. 
A két összecsapás jegyzőkönyve. 

DEAC–DAB 3–2 (1–0, 1–0, 1–2) 
DEAC: Gönczi – Jakabfy, Zalamai 1 (1), Dalecky (1), Mihalik A. 1, Spirko (2) – Bogesic, Sosunov, Izacky (2), Novotny 1, Smirnov – Bukor, Vokla, Kozma, Mihalik G., Molnár – Sándor, Borbát. Vezetőedző: György József. 
DAB: Kovács – Léránt (1), Svars, Embrich (1), Hadzinikolic, Valtola 1 – Brus (1), Lammi (1), Dézsi, Somogyi, Szalma 1 – Erdély, Vas, Marosi, Pinczés, Szabó – Horváth, Stan, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen. 
DVTK–DAB 8–3 (4–1, 2–1, 2–1) 
DVTK: Voris – Kiss, Vojtkó, Galajda (1), Miskoczi, Mattyasovszky (1) – Wehrs (1), Illvesuo, Páterka 2 (2), Razumniak 2 (1), Kuleshov (1) – Szirányi 2 (1), Illés (1), Vas (2), Blasko 1 (2), Farkas – Pecsét (1), Lövei 1. Vezetőedző: Tokaji Viktor. 
DAB: Jarvinen (Kovács) – Svars 1 (2), Varga 1, Embrich, Ödman (1), Szalma – Brus, Léránt, Niskanen, Somogyi (1), Valtola – Lamni, Vas, Dézsi 1, Pinczés, Török – Erdély, Marosi, Stan, Tamás (1). Vezetőedző: Niko Eronen. 

A találkozóval kapcsolatban talán csak az számít jó hírnek a dunaújvárosi hívek számára, hogy sérülése után visszatért Török, Niskanen és Varga. A kezdés mégis rosszul sikerült, már a 6. percben kihasznált egy emberelőnyt a házigazda Blasko révén, majd másfél perccel később egy védelmi hiba után már két góllal vezettek a miskolciak. A DAB 0–3-nál a 18. percben szerezte az első gólját Svars révén. A folytatásban is a játék minden elemében jobb volt a DVTK. Azt sem mondhatjuk, hogy az Acélbikák futottak az eredmény után, mivel a Jegesmedvék három-négy góllal mindig vezettek. A különbség volt 5–1 és 8–2 is, a végeredmény 8–3 lett. 

Niko Eronen: – Szomorú, hogy milyen teljesítményünk volt. Semmi sem működött, és amit a csapatunktól láthattunk, az a szezon eddigi legrosszabb meccse volt. Nem kéne, hogy fáradtak legyünk, mert hasonló a meccs­számunk, mint az ellenfélnek, kifogás lenne ezt felhozni. Nem számít, hány mérkőzésed van, mennyire vagy fáradt. Ebben az esetben bátorságot és karaktert kell hozni a csapatba, és át kell lendülni a fáradtságon. Ha fáradtnak érzed magad, akkor azon át kell küzdeni magad. 
A Dunaújvárosi Acélbikák legközelebb csütörtökön (december 1.) játszik az Erste Ligában, akkor a címvédő erdélyi SC Csíkszeredát fogadja. A találkozó 18.30 órakor kezdődik. 

Az Acélbikák felhívása – toborzó

Kedves Jégkorongozók! 

A Dunaújvárosi Acélbikák Hockey Klub az induló akadémiai képzésére toboroz 13 és 17 év közötti játékosokat! Szeretnénk megtalálni azokat a jégkorongos gyermekeket (és szüleiket), akiknek céljuk, hogy a középiskolai és/vagy egyetemi éveik végére ne csak érettségit/diplomát szerezzenek, de végigcsinálják az Acélbikák Sportkarrier Programra keresztelt 3-6 éves edzéstervet is. Az ASP egy olyan átfogó képzés, amelynek végére egy garantáltan kiemelkedően képzett, profi jégkorongozó válik a lelkiismeretesen dolgozó, 3-6 évig kitartóan edző „hokis palántákból”. Az ASP „draftot” 2022. december 28–29-én rendezzük meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A regisztrációt ezennel megnyitjuk! Gyere el, vegyél részt a játékainkon, harcolj ki egy esélyt magadnak az Acélbikák Sportkarrier Program akadémiai csapatában! A jelentkezéseket a [email protected] e-mail-címre várjuk. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában