Kajak-kenu

2022.09.05. 21:53

Minden idők legjobb szereplése Szegeden

Gallai Péter

Makrai Csaba, a kajak- és ifj. Foltán László, a kenuutánpótlás szövetségi kapitánya, kezükben a legeredményesebb nemzetnek járó trófeával

Fotó: MKKSZ

A magyarok öt érmet, közte két aranyat szereztek a vasárnapi 5000 méteres versenyszámokban, így minden idők legjobb szereplésével huszonegy első, tizenhárom második, valamint hat harmadik, azaz összesen kereken negyven dobogós hellyel zárták a Szeged melletti Maty-éren rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságot. 
A fantasztikus szereplésből két medállal vették ki részüket a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület képviselői. Az ötnapos vb-n 64 országból több mint 1100-an indultak. 
 

Slihoczki Ádám és Kulcsár Dorina – aki éppen a szombaton ünnepelte születésnapját – egyaránt a kenu négyes tagjaként szerzett ezüst-, illetve bronzérmet ötszáz méteren az U23-as korosztályban. 
Természetesen ezzel az eredménnyel toronymagasan megnyertük az éremtáblázatot. Csak érzékeltetésül: a magyarok mögött második helyen záró lengyelek hét aranyéremmel, négy ezüsttel és négy bronzzal zártak, a sportág nagy nemzetei közé tartozó németek pedig mindössze négy elsőséget gyűjtöttek a harmadik helyen, hasonlóan Spanyolországhoz és Kínához, a hatodik olaszoknak pedig csak egy aranyérem jutott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában