Kispályás labdarúgás

2022.07.17. 22:24

Várják a nevezéseket a következő idényre

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség már várja a csapatok jelentkezését a Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó-bajnokság 2022/2023-as idényére.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Dunaújváros - A nevezés legfontosabb részleteiről, valamint az első két osztályt érintő változásokról Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára beszélt lapunknak: – A nevezés az elmúlt években megszokott módon történik. Arra kérjük a csapatvezetőket, hogy nevezést abba az osztályba adják le, amelyben a gárda indulni kíván. Az osztályok kialakítása a nevezések függvényében, a bajnoki helyezések figyelembevételével fog megtörténni. Fontos változás a korábbi szezonokhoz képest, hogy az őszi félévre az I. és II. osztályt összevonjuk, és majd az őszi eredmények függvényében alakul ki tavaszra a külön I. és a II. osztály. 
Bővebben: az I. osztály és a II. osztály csapatai a 2021/2022. bajnoki szezonban elért helyezésük alapján két darab kilenccsapatos csoportba kerülnek besorolásra. 

Augusztus 3-ig várja a bajnoki jelentkezéseket a DLSZ versenybizottsága Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A csapatok ősszel körmérkőzéses rendszer játszanak (8 mérkőzés). 
Jövő év tavaszán pedig a csoportok első három helyezettje az I. osztályban, a 4-9. helyezett csapatok pedig a II. osztályban folytatják a küzdelmeket, ahova helyezésüknek megfelelően 2-1-0, illetve 5-4-3-2-1-0 jutalompontot visznek magukkal. 
Az I. osztályban tavasszal két körös körmérkőzés (2x5 mérkőzés), a II. osztályban egy körös körmérkőzés (1x11 mérkőzés) után alakul ki a bajnoki végeredmény. 
A nevezéseket – minden osztály esetében – augusztus 3-ig várja a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) versenybizottsága. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában