Ősszel több hét szünet lesz

2022.07.05. 21:03

Sorsoltak: a DKKA a Békéscsabával kezd

Kedden a Magyar Kézilabda Szövetség székházában kisorsolták a 2022/23-as férfi és női NB I.-es kézilabda-bajnokság menetrendjét. A Kohász az első fordulóban a Békéscsabával kezd, a szezont pedig a Debrecennel zárja 2023. május végén.

Gallai Péter

Saskia Weishetelre és társaira változatlan bajnoki lebonyolítás vár az új szezonban

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az eseményen Gurics Attila, a DKKA menedzsere képviselte a klubot, aki elmondta, a jelen lévő képviselők húzhattak sorsolási számot, s azok alapján alakult ki a menetrend. A női NB I.-ben a létszám nem változik, tizennégy csapat szerepel, rájátszás ezúttal sem lesz, azaz 26 forduló után dől el a helyezések sorsa. 
Gurics a lapunknak elmondta, övé lett az egyes szám, így aztán az előzetes párosítás alapján a nyitófordulóban a tizennégyes sorszámot húzó Békéscsabával kezdi a következő szezont szeptember 4-én a dunaújvárosi együttes, méghozzá hazai pályán. A nyitókör további párosítása: DVSC–Alba Fehérvár, Kisvárda–MTK, FTC–Mosonmagyaróvár, Győri Audi ETO–Budaörs, NEKA–Érd, Vác–Siófok. 

A második fordulóban Székesfehérvárra látogat (szept. 11.) a Kohász, majd az MTK-t fogadja szeptember 24-én. Ezt követően három hét szünet következik a bajnokságban, majd októberben a mosonmagyaróvári vendégszereplés és a Budaörs elleni hazai meccs következik. Öt fordulót követően ismét hosszú leállás jön, méghozzá héthetes (!), azaz majdnem két hónapos – mindez az Európa-bajnokság miatt, amit a szokottnál korábban, novemberben rendeznek meg. 
A kontinenstorna után aztán nagyon sűrű lesz a december, 11-én folytatódik a pontvadászat, és ezen túl lesz még forduló 18-án, 22-én és 30-án is. Jövőre eloszlanak majd a mérkőzések, januárban három, februárban négy, márciusban és áprilisban három-három, májusban pedig újfent négy fordulót rendeznek. Az előzetes terv szerint több meccsnap vasárnapra van kiírva, de a csapatok az előző szezonban is ezek közül többet szombatra tettek át. 
A férfiak bajnoki döntőire a versenykiírás szerint 2023. május 29. és június 11. között kerül sor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában