A nyári szezonban sem tétlenkedtek az Angels csapatai

2022.07.05. 00:39

Két harmadik hely az inline pályákról

A közelmúltban lezárultak az országos amatőr és nyílt inline hokibajnokságok küzdelmei. Az Angels család több gárdája is remek eredményt ért el a különböző tornákon.

Szabó Szabolcs

2022.06.25. Worm Angles- Fehérvár Jégvilág Inline Magyar nyílt bajnokság helyosztó Dunaújvárois Jégcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros - A nőknél négy csapat – MAC Budapest, Lizards Inline, Angels, Szombathely – nevezett az inline nyílt bajnokságra. Az alapszakaszt jelentő tornának Dunaújváros adott otthont. Ezen egy győzelemmel és két vereséggel, három szerzett ponttal a harmadik helyen zárt az Angels ­NJSE. 
A helyosztókat június 26-án a székesfehérvári Bregyó Sportcentrumban rendezték. Az elődöntőben az Angyalok 5–3-ra kikaptak a Lizards Inline együttesétől, ám a bronzcsatában 3–1-es győzelmet arattak a Szombathelyi Pingvinek felett, így a dobogón zártak. 
A férfiak amatőr bajnokságában öt gárda – White Sharks Hockey Club, Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, Worm Angels, Vas Kakasok, Lizards Inline – indult. 

2022.06.25. Worm Angles- Fehérvár Jégvilág Inline Magyar nyílt bajnokság helyosztó Dunaújvárois Jégcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH
Forrás: Zsedrovits Eniko


Az alapszakaszt a 4. helyen fejezték be az újvárosiak, és a június 18-án, a Budafoki Jégpályán rendezett elődöntőben 5–2-re maradtak alul a White Sharks Hockey Club ellen. A bronzérem azonban összejött: a 3. helyért csatázva 6–4-re verték a Vas Kakasokat. 
A férfiak nyílt pontvadászatában a nyolc csapatot felvonultató mezőnyt két csoportra osztották: A (Kelet: Hokibírók, Görillaz, Dél-Budai Hockey Club, Rokko IHC) és B (Nyugat: Fehérvár Jégvilág, Worm An­gels, Szombathelyi Pingvinek, Vidék IC). Az alapszakaszt két-két tornán bonyolították le, a nyugati négyesben szereplő Worm An­gels először a Budafoki Jégpályán (május 21.), majd a fehérvári Bretyó Sportcentrumban meccselt a riválisokkal. Lencsésék végül a 3. helyen zártak, így eldőlt, hogy a dunaújvárosi fináléban az 5-7. helyekért játszanak majd. A június 25-én rendezett helyosztón előbb kikaptak a Fehérvári Jégvilágtól (3–6), majd a Szombathelyi Pingvinek ellen (6–10) sem jött össze a siker, így a Worm Angels végül a 7. helyen zárt. 
Az idei nyílt inline magyar bajnokság végeredménye: 1. Rokko IHC, 2. Vidék IC, 3. Dél-Budai HC, 4. Görillaz, 5. Jégvilág Fehérvár, 6. Szombathelyi Pingvinek, 7️. Worm Angels. 


A bajnokság legjobbjainak járó elismeréseket Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke adta át a dunaújvárosi jégcsarnokban. A díjazottak: legjobb kapus: Garbacz Máté (Vidék IC) legjobb hátvéd: Pozsár Márk (Dél-Budai HC), legjobb csatár: Rafaj Attila (Rokko IHC), MVP: Dobos Mihály Ben­degúz (Dél-Budai HC). 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában