Dunaújváros

2022.07.29. 23:36

Edzőtáborba vonultak a megyei játékvezetők

duol.hu

Fotó: Shutterstock

A hétvégén Agárdon és Velencén adnak számot felkészültségükről a megyei futball játékvezetői. Az utóbbi két évben a világjárvány miatt más volumenben került sor a Fejérben tevékenykedő bírók edzőtáborára. 
– Ezúttal visszatérünk a korábbi években megszokott kerékvágásba, 120 kolléga jelezte érkezését, 16 sporttárs egyéb elfoglaltság, betegség, sérülés, családi program miatt ezúttal nem tud részt venni, későbbi időpontban ad számot tudásáról. A bizottságot egy éve irányító Sári Csaba vezetésével egyik fő feladatunk az, hogy a közelmúltban vizsgázott 34 kolléga gond nélkül beintegrálódjon, megismerkedjenek, hatékonyan működjenek együtt a régiekkel, megfelelő mennyiségű szakmai tapasztalatot szerezzenek a kezdést megelőzően – mondta Schneider Béla, az ­FMLSZ igazgatója. 

Sári hozzátette, rendkívül fontos, hogy a központi iránymutatások alapján a játékszabályok egységes értelmezése és alkalmazása Fejérben is megvalósuljon. A tábor Velencén nyitotta kapuit pénteken, aztán Agárdon következik a fizikai felmérő, a hétvége többi napján elméleti felkészültségükről teszt formájában adnak tanúbizonyságot a bírók, s az MLSZ által készített videós oktatási anyagot vetítik, valamint egyéb, szakmai kérdéseket is megvitatnak a résztvevők. 

Vezető képünk illusztráció. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában