Jégkorong

2022.06.07. 21:53

Védőt igazoltak Győrből a Bikák

Vas Márk személyében egy 23 esztendős védőt igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Agárdy Csaba

A fehérvári nevelésű fiatal játékos a Titánokkal mutatkozott be az Erste Ligában (2018), majd három év után Győrben folytatta karrierjét, ahol igazi alapemberré sikerült válnia. Most ő is Dunaújváros mellett tette le a voksát. 

Vas Márk a legutóbbi szezont Győrben töltötte Fotó: DAB

– Tudjuk, hisszük, hogy Márk személyével és tudásával segítségére lesz védelmünknek, és az Acélbikák most megújuló, fiatal, de sikerre éhes együttesének – olvasható a DAB honlapján. 
A 188 centiméteres, 84 ­kilogrammos bekk jászbe­rényi születésű, de az U16-os korosztályban már Székesfehérváron játszott. A Fehérvár AV19 együtteseiben pályára lépett az EBEL ifjúsági és junior bajnokságában is. A Volánnal mindkét korcsoportban bajnok volt az osztrák bázisú nemzetközi sorozatban. Tagja volt a magyar ifjúsági és juniorválogatottnak is. Az EBEL utódjában, az ICEHL-ben tizenkét mérkőzésen korcsolyázott jégre. Az Erste Ligában 141 mérkőzést játszott a Fehérvári Titánok valamint az UNI Győri ETO színeiben. 
A DAB eddig öt finn légióst igazolt, hazahívták a dunaújvárosi nevelésű Varga Arnoldot, most pedig Vas Márk érkezett Győrből. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában