Kézilabda

2022.06.23. 00:37

A Rudas határtalan sikere Felvidéken

Gallai Péter

Dunaszerdahelyen a középfokú sportiskola szervezésében a napokban rendeztek labdarúgó- és kézilabdakupát határok nélkül elnevezéssel, amelyre meghívást kapott a Rudas iskola is, kézilabdában a DKKA utánpótlására épülő csapattal indultak. 
A rendezvény célja az iskolák közötti kapcsolatok ápolása, a szakmai tapasztalatcsere, a diákok versenyeztetése, a labdarúgás és a kézilabda népszerűsítése, s nem utolsósorban a magyarság összetartozásának erősítése. 

Az aranyérmes újvárosi kézilabdázók a győrieket is maguk mögé utasították Fotó: KS Dunaszerdahely

Kézilabdában a helyi sportgimnázium mellett a komárnói Selye János Gimnázium, illetve a győri Bercsényi Miklós Sportiskola volt az ellenfél. Az előtte két sima győzelmet arató újvárosiak a Győri Audi ETO KC játékosaira alapozó Bercsényivel vívták a döntőnek beillő utolsó csoportmeccset, amit 18–14-re megnyertek, ezzel övék lett az első hely. 
Kovács István, a csapat edzője, aki egyben a DKKA-utánpótlás szakmai igazgatója is, kiemelte, a győri csapatot bármilyen tornán legyőzni fantasztikus teljesítmény. 
Fociban a Rudas együttese ötödikként végzett a hat résztvevő közül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában