Kézilabda

2022.06.20. 23:05

A női bajnokság változatlan lesz

Gallai Péter

20211106 Dunaújváros Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia DKKA - MTK Budapest felnőtt női NB I. kézilabda mérkőzés Fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap DH Képen: SZALAI BABETT (13); KEKÉZOVITY ANNA GRIGORJEVNA (10)

Fotó: Laczkó Izabella

A Magyar Kézilabda Szövetség közzétette a 2022/23-as férfi és női NB I-es bajnokság versenykiírását. Az indulási jogot szerzett csapatoknak – így a Dunaújvárosi Kohásznak is – július 4-ig kell leadniuk a nevezésüket, és a sorsolást már másnap megtartják. Az alapszakasz pedig szeptember 4-én kezdődik. 
A felnőtt NB I-es bajnokságokban továbbra is 14-14 csapat szerepel a nőknél és a férfiaknál egyaránt. A hölgyeknél változatlan marad a lebonyolítás, huszonhat fordulót követően alakul ki a végeredmény. A férfiaknál az alapszakasz után alakul ki a 3–14. helyezettek sorrendje. 

Szalai Babették szeptember 4-én kezdik az új szezont Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A bajnoki döntő lebonyolítása azonban megváltozik, az alapszakasz 1–2. helyezettjei két győzelemig tartó bajnoki döntőben mérkőznek meg az aranyéremért. Az idei fináléban idegenben lőtt több góllal nyerte a Szeged az aranyérmet. 
A női Eb-t idén novemberben rendezik, így a bajnokság első szakasza október 22-én véget ér, addig öt fordulót rendeznek. A folytatás csak december 11-én kezdődik sűrű hónappal, mert 18-án, 22-én és 30-án is lesz forduló. A bajnokság 2023. május 28-án zárul. 
A megújult NB I/B-ben egycsoportos rendszerben játszanak a csapatok, a nőknél és a férfiaknál egyaránt 16-16 csapattal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában