Dunaújváros

2022.05.24. 19:10

Zsinórban öt sikerrel zártak az NB II-ben

Az NB I. mellett lezárultak az alacsonyabb osztályú női kézilabda-bajnokságok is. A DKKA NB II-ben szereplő korosztályos csapata megyei rangadóval zárt vasárnap idegenben. Az előző körben a dunaújvárosiak az ezüstérmes Szekszárdot múlták felül bravúrral, s utolsó meccsüket is megnyerték, így zsinórban öt sikerrel zárták a bajnokságot.

Gallai Péter

Kovács Flóra két gólt szerzett az utolsó bajnokin Fotó: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

Gárdony-Pázmánd U22 – DKKA U22  20–21 (10–11) 
DKKA: Bakos, Bartók (kapusok), Dobos, Georgijev, Kecskés 2, Kiss 5 (3), Agócs 1, Sztanó 2, Bereczki, Gajdos 1, Csiszár 1, Graffy 6, Korozmán 1, Kovács 2, Konyecsni, Mikó. Edző: Kovács István. 
Fordulatos volt az első félidő, hiszen hol a gárdonyiak, hol a dunaújvárosiak vezettek, kihasználva a másik hibáit. A szünetet követően is szoros, izgalmas volt a meccs, a 35. percben 14–13 után a DKKA fordított és ment el kettővel. A következő húsz percben a gólszerzéssel mindkét fél hadilábon állt, öt perccel a lefújás előtt érték utol az újvárosiakat a hazaiak, 19–19-nél. Ekkor Sztanó talált be, majd megint percekre befagyott az eredmény, Süle negyven másodperccel a vége előtt egalizált. Ám erre is volt válasz Kecskés révén, aztán az utolsó pillanatban Szűcs a kapufát találta el, ezzel pedig a Kohász megszerezte a győzelmet. 
A délnyugati csoportot a PEAC nyerte meg 42 ponttal, a Szekszárd (34) és a Nagyatád (31) előtt, negyedik lett az Alba Fehérvár (29), ötödik pedig a DKKA (27).  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában