Dunaújváros

2022.05.02. 19:21

Két országos bajnoki cím a gárdonyis lábtollazóktól

Újabb korosztályokban is kiváló eredményekkel zárta a diákolimpia döntőjének küzdelmeit a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI lábtoll-labda csapatának tizenöt versenyzője. Közülük ketten aranyéremmel zárták a versenyt.

Gallai Péter

A dunaújvárosi iskola diákjai a seregélyesi diákolimpiai fináléban összesen kilenc dobogós helyezéssel zárták a küzdelmeket Fotók: Gárdonyi iskola

 A Seregélyesen a napokban megrendezett végső megmérettetés után országos bajnoki címet szerzett Irowa Noel a IV. korcsoport egyéni versenyében. Nagy Kitti pedig a II. korcsoport egyéni versenyében nem talált legyőzőre, és állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 
A dunaújvárosi csapat dobogós eredményei. 
Lány egyéni I–II. kcs.: 1. Nagy Kitti, 2. Nagy Hanna, 3. Gál Vivien és Kovács Noémi. 
Fiú egyéni I–II. kcs.: 3. Kerti Benett. 
Fiú csapatverseny IV. kcs.: 2. Irowa Noel, Kondor Anett, Rabi Marcell, Zudor Milán. 
Lány egyéni IV. kcs.: 3. Kondor Anett. 
Fiú egyéni IV. kcs.: 1. Irowa Noel, 3. Zudor Milán. 
Kohán Árpádné, a Gárdonyi edzője így értékelte a sportolók teljesítményét lapunknak eljuttatott összegzésében. 
– Az I–II. korcsoport lány egyéni versenyszámában a dobogó első négy helyén gárdonyis állhatott! A kicsi lányok csapatversenyben is ügyeskedtek, pedig ebben a versenyszámban fel kellett játszaniuk az eggyel magasabb korcsoportba. Így is a negyedik helyen végeztek. Az I–II. korcsoportos fiúknál ketten is bekerültek a legjobb nyolc közé, és Kerti Benett a dobogóra is felállhatott, Kókány Balázs épp csak lecsúszott onnan, végül ötödik lett. A fiatal korosztálynál is izgalmas meccseken drukkolhattunk csapatunknak. A kicsi fiúknak is magasabb korcsoportba kellett feljátszaniuk, hatodik helyezésük dicséretes a népes mezőnyben. A IV. korcsoport versenye már igazán izgalmas és látványos versengést hozott. Itt nem csak a magabiztos labdakezelés és ruganyosság számít, gondolkodva játszani is nagyon fontossá válik, ahogy azt az eredményhirdetéskor Horváth Sándor, Seregélyes polgármestere is kiemelte. A játékot nézve fogalmazódott meg benne: ehhez a különleges sporthoz nemcsak ügyességre, gyorsaságra van szükség, hanem észre is. Mindezt bizonyították is a korcsoport versenyzői. A gyors helyzetfelismerés és döntésképesség, a kivitelezés magabiztosságának példája volt Kondor Anett és Irowa Noel játéka – fogalmazott. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában