Dunaújváros

2022.05.15. 20:25

Huszonkét éve szerzett bajnoki címet a Dunaferr

Gallai Péter

Egervári Sándor irányította az 1999/2000-es szezonban győztes csapatot Fotó: TH/NS

Pénteken, május 13-án volt napra pontosan, hogy a Dunaferr labdarúgói megszerezték a bajnoki címet. 2000. május 13-án a PNB 31. fordulójában a dunaújvárosi csapat Orosz kettő, Zavad­szky és Nicsenko egy-egy góljával 4–1-es győzelmet aratott az előző évi bajnok MTK otthonában. Ezzel pedig három fordulóval a bajnokság befejezése előtt, matematikailag behozhatatlan előnyre tett szert legyőzött ellenfelével szemben a csapat. 

Labdarúgásban ez az első és egyetlen aranyérem

A Volt egyszer egy futball-bajnokcsapat közösségi oldal megemlékezésében leírja, a Hungária körúton játszott találkozón Egervári Sándor együttese a következő összeállításban szerepelt: Rabócz­ki Balázs – Molnár Zoltán, Salamon Miklós, Éger László, Kóczián Ferenc, Zavadszky Gábor (Komódi László 74. p.), Lengyel Ferenc, Kiss György, Rósa Henrik, Orosz Ferenc (Igor Nicsenko 63. p.), Tököli Attila (Nagy Tamás 82. p.). Az 1999/2000-es idényben az együttes tagja volt és pályára lépett a felsoroltakon kívül még: Bita László, Nikolov Balázs, Dejan Milovanovics, Cseke László, Jäkl Antal és Oleg Mozgovoj. A szakmai stábban Egervári Sándor vezetőedző munkáját, Kenyeres Imre pályaedző és Pálinkás András kapusedző segítette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában