Diákolimpia

2022.04.27. 23:29

Az országos döntőben kitett magáért ez a két korcsoport

Kisteleken rendezték meg nemrégiben a lábtoll-labdázók V–VI. korcsoportos diákolimpiai döntőjét. Köztük voltak a dunaújvárosi fiatalok, akik a megyei versenyen szereztek jogot a részvételre. A járványügyi helyzet után, kétévnyi kihagyást követően is örvendetesen nagy csapat képviselte Dunaújvárost, negyvennyolc diák öt intézményből.

Gallai Péter

A kereskedelmi iskola harmincnégy, a Széchenyi gimnázium hat, a Rudas négy, a Dunaferr három, illetve a Lorántffy iskola egy versenyzője állt rajthoz a megmérettetésen. 

A kereskedelmi iskola második helyen végzett csapata az V. korcsoportban Fotók: Kohán Árpádné

Kohán Árpádné, az MLTSZ Dunaújváros Gárdonyi edzőjének lapunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint gyakorlottságban nagyon eltérő volt a mezőny, de küzdeni akarásban mindenki a maximumot teljesítette. A pálya mellett rajta kívül a további kísérő testnevelők, edzők támogatták tanítványaikat: Horváth Edina (kereskedelmi), Balogh Dávid (Széchenyi), Csizmadia Kornél (Dunaferr). 

A Rudas gárdája is felállhatott a dobogó harmadik fokára a VI. korcsoportban

– A nap előrehaladtával pedig egyre technikásabb játékot mutattak versenyzőink. A végén pedig több dunaújvárosi játékosnak is tapsolhattunk az eredményhirdetéskor. A legeredményesebb versenyző Sin Viktória lett a Rudasból, aki a VI-os korcsoport egyéni és csapatversenyében is bronzérmes lett. Nagyon ígéretes teljesítmény Kattári Dávid (Dunaferr) egyéni harmadik helyezése is. Ő rendszeres résztvevője a korcsoportos versenyeknek, s már a felnőttek számára rendezett bajnokságokon is indul. Kitartó munkával további szép sikerek várhatók tőle – értékelt a szakedző. 

Kattári Dávid

A dobogós helyezések. 
V. kcs. egyéni: 3. Kattári Dávid (Dunaferr). 
V. kcs. csapatverseny: 2. Almási Kíra Antónia, Csenki Sára, Patlók Darina (kereskedelmi). 
V. kcs. csapatverseny: 3. Horváth Melina Magdolna, Nyári Hanna, Varga Vivien (kereskedelmi). 
VI. kcs. csapatverseny: 3. Hanzi Dorottya, Pottondi Judit, Simon Szabina, Sin Viktória (Rudas). 
VI. kcs. egyéni: 3. Sin Viktória (Rudas). 
 

Sin Viktória, a legeredményesebb

Kohán Árpádné megjegyezte, az érmet érő versengések mellett többen is voltak, akik nagyon szép játékkal a dobogó közelében végeztek, s egyéniben csak a négy közé jutásért rendezett mérkőzések során estek ki. 
V. kcs. egyéni: 5. Csenki Sára (kereskedelmi). 
VI. kcs. egyéni: 5. Virág Viktória (kereskedelmi). 
VI. korcsoport egyéni: 6. Lőrincz Laura Nikolett (kereskedelmi). 
Ugyanígy a csapatversenyekben is voltak a dobogó közelében záró újvárosi csapatok. 
V. kcs.: 5. Gódány Bálint Milán, Lednecki Patrik Balázs, Sinka Zsombor (kereskedelmi). 
VI. kcs.: 6. Bozár János Rajmund, Kattári Dávid, Kovács Krisztián (Dunaferr). 
VI. kcs.: 5. Jávorszky Petra, Lőrincz Laura Nikolett, Virág Viktória (kereskedelmi). 
 

– Minden dunaújvárosi versenyző elismerésre méltón játszott. További gyakorlással jövőre még jobb eredményre számíthatunk. Ennek egyik lehetősége a május 14-én városunkban rendezendő negyedik nyílt bajnokság. Erre a versenyre is két évet kellett várnunk, de bízunk benne, nem törte meg az érdeklődők lelkesedését, és ismét jönni fognak játszani – tette hozzá az edző. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában