Helyi sport

2022.03.16. 11:00

Vízilabdás csapataink este játszanak a hazai vb-n

duol.hu

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) jóváhagyta a júniusi, budapesti világbajnokság pontos programját. A terveknek megfelelően a vb első felében (június 18–25. között) rendezik az úszóversenyeket a Duna Arénában – az előfutamok minden nap 9 órakor kezdődnek, a középdöntők, finálék pedig 18 órakor. 
Ezzel párhuzamosan zajlanak a műúszó-versenyek a margitszigeti Széchy-medencében, a vízilabda csoportmérkőzéseinek a Hajós-uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, azaz délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók. Kivéve a Margitszigetet, ahol a magyar férfi és női válogatott játszik, s elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, majd a magyarok 21 órától szállnak vízbe. A torna egyenes kieséses szakaszában a felsőház összes mérkőzését a Hajósban tartják. A 9-16. helyekért zajló helyosztókat Szegeden rendezik. 
Ezen a héten versengenek a műugrók a Duna Arénában, a magyar szempontból szintén kiemelt figyelmet érdemlő nyíltvízi úszóviadalok 26-án a Lupa-tavon startolnak a váltóversennyel, másnap az 5 km-es számok lesznek soron. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában