Röplabda

2022.03.07. 20:21

Adományokat igen, pontokat nem tudtak gyűjteni zárásként

A 2021/2022. évi röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap hazai környezetben vereséget szenvedett a Kecskeméti RC együttesétől, így pont nélkül zárta a bajnokság első etapját.

Gróf András

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az első játszmában 8:8-ig jól tartotta magát a hazai együttes, de utána fokozatosan elhúzott a Kecskemét, és hét pont különbséggel nyerte a szettet. A második játékrész is hasonlóan indult, de ebben az etapban sokkal szorosabban alakult a végjáték, ám a végén megint a vendégek örülhettek. A harmadik szettben 4:4 után elléptek a kecskemétiek, de a játsz­ma közepén sikerült utolérni őket. A hajrá azonban ismét a vendégeké volt, akik magabiztos játékkal zárták le az összecsapást. 

A bajnokság rövid szünetet követően a rájátszással folytatódik majd, amelynek első találkozóját március 18-án rendezik. 

Egy kisteherautónyi felajánlást tudtak eljuttatni a menekülteknek Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

DKSE – Kecskeméti RC 0:3 (-18, -22, -21) 

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kiss Zoltán, Szabó Zsolt (Kósa, Kovács R.). 

Dunaújvárosi KSE: Hatvany Zs., Kecskeméti B., Kisházi, Pavljuk, Laczi, Farkas L., Sümegi (liberó). Csere: Winter, Tóth K., Juhász B. (liberó), Gőczi, Gutiérrez, Tajti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

Kecskeméti RC: Szabó A., Balla, Gebhardt N., Tomanóczy B., Argilagos, Fundora, Török Zs. (liberó). Csere: Baserio, Kiss B., Bogdán, Kasnyik, Török S., Palánkai-Omoshebi, Horváth B. (liberó). Vezetőedző: Nagy József. 

 

Tomanóczy Tibor: – Minden mérkőzés fontos, hiszen a rájátszásra készülünk. Alakulunk, de elégedett nem vagyok. A kontralabdák feladásának pontatlansága miatt vannak hiányérzeteim, és azért, mert az ellenfél erős ütéseit nem tudjuk a pálya fölött tartani. Ezt nagyon sokat kell gyakorolni, hiszen ezeken a szituációkon nagyon sok múlik. Ha ezekben sikerül fejlődnünk, valamint a nyitásaink támadóbb jellegűek lennének, akkor lehetnék teljesen elégedett. 

Nagy József: – Kicsit döcögős játékkal, de hoztuk a kötelező győzelmet. 

Minden mérkőzés fontos a dunaújvárosiak számára

A tizennegyedik forduló további eredményei: VRC Kazincbarcika – Kistex 3:1 (-22, 22, 13, 24), Fino Kaposvár – Debreceni EAC 3:0 (26, 22, 14), Pénzügyőr SE – MAFC-BME 3:1 (-23, 18, 17, 20). 

Az alapszakasz végeredménye: 1. Pénzügyőr SE 39 pont, 2. Fino Kaposvár 28 pont, 3. VRC Kazincbarcika 27 pont, 4. MAFC-BME 25 pont, 5. Kecskeméti RC 21 pont, 6. Kistex 17 pont, 7. Debreceni EAC 11 pont, 8. Dunaújvárosi KSE 0 pont. 

A dunaújvárosi klub a mérkőzést összekötötte karitatív gyűjtéssel, amihez sokan csatlakoztak. Egy kisteherautónyi adomány gyűlt össze, amelyet azonnal átadtak a Segítségnyújtás Ukrajna Gyűjtőpont Dunaújváros szervezetnek, hogy minél hamarabb eljuthassanak a rászorulókhoz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában