Futsal

2022.02.02. 21:02

Reagálás az őket ért atrocitás utáni közleményre

duol.hu

Perjési Viktorék 6–6-os döntetlent játszottak Kanizsán Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Keddi lapunkban számoltunk be arról, hogy hétfőn Nagykanizsán a ­meccs után helyi szurkolók megtámadták az újvárosi futsalcsapatot. Az atrocitással kapcsolatban a Kanizsa Futsal Kft. közleményt adott ki, amelyben a klubot megszólították. Erre reagálva az alábbi közleményt jelentette meg hivatalos közösségi oldalán a Dunaújváros Futsal. 

„Posztunkban nem neveztük meg a Kanizsa Futsal Kft.-t felelősként. A tényeket írtuk le, miszerint a Nagykanizsa elleni mérkőzés után a csapatbuszba történő beszállás során megtámadták csapatunk játékosait. Nem értjük, ez a tény miért áll távol a valóságtól, miért megalapozatlan és miért sértik a Kanizsa Futsal Kft. céljait és érdekeit. Ez történt, ezt nehezen tudnánk másként fogalmazni. 

A Kanizsa Futsal Kft. közlése szerint csapatunk nem a megfelelő kijáraton hagyta el a sportcsarnokot. Természetesen elfogadjuk, ha ebben hibát követtünk el, de az összefüggést a kijárat és a támadás között nem értjük, hiszen a támadás, ahogy fogalmazott az ő közleményük és a mi bejegyzésünkben is írtuk, „közterületen” a buszba szállás közben történt, nem pedig a kijárat(ok)nál. A mérkőzés valóban feszült hangulatú volt, de a játékosok és a stáb tagjai a sportszerűség jegyében kézfogással gratuláltak egymásnak a lefújás után. Klubunk elítéli az erőszak és a sportszerűtlen magatartás minden formáját. Természetesen ezt házon belül sem tudjuk tolerálni. A mérkőzésen történt esetleges sportszerűtlen magatartás tisztázására belső vizsgálatot indítottunk. Ennek eredménye után, ha szükséges, megtesszük a megfelelő lépéseket saját játékosaink irányába is. 

Köszönjük a Kanizsa Futsal Kft.-nek, hogy együttműködik az ügy kivizsgálásában a hatóságokkal. Klubunk értékrendje szerint a pályán ellenfelek és nem ellenségek vagyunk, a meccs után pedig sportbarátok. Nagykanizsa csapatának, vezetőinek hosszú távú sikereket kívánunk. Hisszük, alapvető céljaink egyek és ugyanazok. A futsal népszerűsítése, szórakozási lehetőség biztosítása a szurkolók számára, az egészséges életmódra nevelés. A Kanizsa Futsal Kft. vezetőit ezúton szeretnénk a sportbarátság jegyében egy ebéddel egybekötött találkozóra invitálni Dunaújvárosba, hogy az esetleges félreértéseket személyesen tudjuk megvitatni.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában