Dunaújváros

2022.02.09. 20:00

Országos bajnok lett a Rudas floorballban

Az elmúlt hétvégén Algyő adott otthont a floorball-diák­olimpia országos döntőjének. A járványhelyzet próbára tette a szervezők és a részt vevő csapatok felkészültségét, hiszen az utolsó pillanatig kérdéses volt az indulók mezőnye.

Agárdy Csaba

Balról jobbra: Horváth István testnevelő, Barna Olivér, Kuminka Zsombor, Leitgieb Dominik, Horváth Alex, Palla Félix, Palla Xavér Fotó: Rudas

A Rudas középiskola fiatal csapata az V. korcsoport küzdelmeire készült, nem titkoltan érmes esélyekkel. A 9. a tanulói valamennyien az érdi jégkorongcsapat tagjai – igaz, mindannyian Dunaújvárosban nevelkedtek, és ebben a szezonban igazoltak a Kárpáti farkasokhoz –, hárman a korosztályos válogatottak kereteit is erősítik. Ennek megfelelően magabiztosan vették az akadályokat. 

A csoportmérkőzéseken mindössze egy gólt kaptak a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium csapatától, amelyet 3–1-re sikerült legyőzni. A pécsi gimnazisták hat, a soproniak négy Rudas-gólra nem tudtak válaszolni, így következhetett az elődöntő. A jászberényi Lehel gimnázium válogatottja egy gyors találattal meglepte a Rudas csapatát, de végül ez a mérkőzés is sima dunaújvárosi sikert hozott (4–1). 

 

A döntőben a diósgyőri jégkorong-utánpótlás képviselői betonvédekezéssel és szórványos ellentámadásokkal próbálták meglepni a nagy energiákkal támadó újvárosi fiúkat. Bár néhányszor megremegett a kéz és az ütő (három kihagyott büntető!), de a végén hideg fejjel és forró szívvel sikerült behúzni a találkozót. Rudas technikum – Hermann gimnázium 2–0. 

 

A díjátadáson újabb szép sikert könyvelhetett el a Rudas: Barna Olivért a torna all star csapatába beválasztották. 

Senkinek sem volt esélye a diákolimpiai döntőben a csapatunk ellen

Horváth István testnevelő, a csapat felkészítője így látta a tornát: – Ezek a fiúk a Rudasban újoncok, de valójában évek óta versenyeznek a floorballban, igaz, eddig többnyire egymás ellen. Szeptembertől heti két-három órát áldoznak az amúgy is zsúfolt életükből, hogy dicsőséget szerezzenek iskolájuknak. Keményen készültünk, mert tudtuk, hogy nehéz menetelés lesz. Már a városi forduló is hozott izgalmas meccseket, de végül sikerült minden fordulóból elsőként továbbjutni. Büszke vagyok a csapatra, mert szorgalommal és alázattal érték el a győzelmet. 

Szemenyei István, a Rudas igazgatója: – Két hét vége, két fantasztikus eredmény. A kézilabdás lányok harmadik helyezése után itt a legszebben csillogó érem, ráadásul egy olyan sportágban, amely hagyományosan egybekapcsolódott a Rudas nevével. Horváth István kollégám hosszú évek, évtizedek óta gondozza magas szinten a floorballt az iskolánkban és a városunkban. Egy rendkívül tehetséges gárda érkezett a 9. évfolyamra, akikben még nagyon sok örömünk lehet. Közös felelősségünk a tanulás és sport útján vezetni őket, erre kérem munkatársaimat és az érdi sporttársainkat is. Szívből gratulálok a sikerhez! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában