Röplabda

2022.02.28. 20:48

Hiába a jó kezdésük, a Kistext nyitásaival nem bírt az együttes

A röplabda Extraliga alapszakaszának tizenharmadik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap a Kistex együttesét fogadta a Dunaújváros Sportcsarnokban. A vendégek annak ellenére győzni tudtak, hogy a DKSE ukrán légiósa, Vladys­lav Pavljuk 28 pontot ütött.

Gróf András

Fotó: LI

A hazaiak számára jól indult az összecsapás, hiszen az első percekben megszerzett kétpontos előnyt sikerült tartani, majd a szett közepén növelni. A hajrához érve a vendégek felzárkóztak egy pontra, de a végjátékban remekeltek a házigazdák, így sikerült előnyhöz jutniuk. 

 

A második játszma elején a vendégek változtattak a felállásukon, ami nagy fordulatot hozott a játékban. A légiósaik parádéztak, aminek köszönhetően fokozatosan elhúztak, és nyolc pont különbséggel nyerték a szettet. A negyedik játszma eleje ismét a dunaújvárosiaké volt. Pavljuk ponterős játékának köszönhetően sokáig vezettek is, de a játékrész közepén egyenlítettek a vendégek. Ettől kezdve már csak egy csapat volt a pályán, így ismét nyolc pont különbséggel győzedelmeskedtek a vendégek. 

Az ukrán Vladyslav Pavljuk remekelt, de huszonnyolc pontja sem volt elég Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

 

A negyedik felvonás elején Reffatti nyitásaival nem tudtak mit kezdeni az újvárosiak, a vendégek elhúztak, és tízpontos előnyre tettek szert. Innen már nem volt visszaút a hazaiaknak. A vendégek magabiztos játékkal zárták le az összecsapást. A találkozó legeredményesebb játékosa az újvárosi együttesben játszó Vladyslav Pavljuk volt, aki huszonnyolc pontot szerzett. 

 

Tomanóczy Tibor: – Az első szettben jól játszottunk, majd egészen a második játékrész közepéig partiban voltunk, ezt követően azonban nagyon feljavult a Kistext csapatában a két brazil légiós. A nyitásaikkal nem tudtunk mit kezdeni, nagyon keményen nyitottak, amíg mi sajnos ezekben az állásokban beragadtunk. Ők ezzel pluszt tudtak adni csapatuknak. A mezőnyben partiban voltunk, de a két rutinos játékosukkal nem bírtunk. 

Bunda Olivér: – Az első szettben rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, későbbiekben sikerült rendezni a sorokat. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. 

 

Jegyzőkönyv, eredmények, állás

Dunaújvárosi KSE – Kistex  1:3 (21, -17, -17, -13) 

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Mezőffy Zsolt, Barabás Barnabás (Mezőffy E., Szalai). 

Dunaújvárosi Központi Sport­egyesület: Farkas L., Hatvany Zs., Gutiérrez, Kisházi, Pavljuk, Laczi, Sümegi (liberó). Csere: Kecskeméti B., Winter, Juhász B., Tajti, Szabó P. (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

Kistex: Gönczi, Bokor G., De Bairros, Reffatti, Szabó M., Török R., Bán E. (liberó). Csere: Kalmár, Makarov, Kocsondi, Óhidi, Lassu (liberó). Vezetőedző: Bunda Olivér. 

A forduló további eredményei: MAFC-BME – Fino Kaposvár 3:0, Debreceni EAC – VRC Kazincbarcika 0:3, Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE 1:3. 

A bajnokság állása: 1. Pénzügyőr SE 36 pont, 2. Fino Kaposvár 25 pont, 3. MAFC-BME 25 pont, 4. VRC Kazincbarcika 24 pont, 5. Kecskeméti RC 18 pont, 6. Kistex 17 pont, 7. Debreceni EAC 11 pont, 8. Dunaújvárosi KSE 0 pont. 

 

Az ukrán Vladyslav Pavljuk remekelt, de huszonnyolc pontja sem volt elég

Fotó: Laczkó Izabella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában