Dunaújváros

2022.02.02. 21:41

Derekasan helytállt és nagyot küzdött a Győr ellen a DKKA

A Győri Audi ETO-t fogadta szerdán este a 12. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász KA együttese.

Gallai Péter

Saskia Weisheitel három gólig jutott, emellett nagyot harcolt a győriekkel védekezésben is Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

A mérkőzésre a vendégek csak tizenhármas kerettel érkeztek, abból három kapussal. A magyar válogatott keddig tartó összetartásán szereplő győriek, Faluvégi Dorottya, Lukács Viktória, Háfra Noémi, Schatzl Nadine és Fodor Csenge kimaradtak a csapatból, minden bizonnyal a pihentetés és a csapat vasárnapi Bajnokok Ligája-mérkőzése miatt. Így egyedül a fiatal Gerencsér képviselte a honi kézilabdázókat. 

 

DKKA – Győri Audi ETO 26–36 (12–17) 

 

DKKA: Bartulovic – Kukucska, Borgyos 2, Weisheitel 3, Polics 1, Bulath 4 (1), Kazai 2. Csere: Wéninger (kapus), Szalai 5, Fodor, Farkas 5 (2), Matucza, Kiss Cs. 2, Agócs, Kupják-Molnár 2, Mrmol­ja. Vezetőedző: Vágó Attila. 

 

Győri Audi ETO: Leynaud – Ryu 4 (1), Kristiansen 6 (2), Blohm 5, Oftedal 4, Hansen 4 (1), Nze-Minko 7. Csere: Glauser, Solberg (kapusok), Brattset 2, Pintea 1, Despotovic 1, Gerencsér 2. Vezetőedző: Ambros Martin. 

Hétméteresek: 5/3, ill. 6/4. 

Kiállítások: 2, illetve 6 perc. 

 

A találkozóra csaknem telt háznyi szurkoló gyűlt össze, a győrieket is elkísérte lelkes küldöttségük, amíg a Kohász B-közép a kapu mögül buzdította teljes erővel már a kezdés előtt a hazaiakat. A hangpárbajban döntetlen volt a két fél között, a pályán is mit nem adtunk volna egy hasonló eredményért! 

 

Az első félidőt jobban kezdte a Győr, ahol Ryu például szélsőt játszott, azonban a Kohász igyekezett tartani a lépést a sztárcsapattal, ami sikerült is. Ugyan a félidő derekán úgy nézett ki, 5–9 után a vendégek gyorsan tetemes előnyre tesznek szert, feljavult a DKKA védekezése, a kapuba érkező Wéninger hetest és ziccert hárított. A 20. percben már csak kettő volt az újvárosi hátrány, 8–10, azonban hiába volt több lehetősége Bulathéknak a mínusz egyhez, hol technikai hiba, vagy rontott lövés ezt rendre megakadályozta. Az, hogy mennyire tűzben volt a Kohász, jelezte: amikor a bírók Farkastól elvették a gólját, Vágó Attila heves reklamálást és bemutatót tartott, hogy miért nem volt szerinte lépéshiba – a produkciót sárga lappal értékelték. A félidő hajrájában a DKKA eladott labdáiból élt a Győr, így újra nőtt a különbség a felek között, Bulath a dudaszó pillanatában hozta fel ötre csapatát. 

 

A második félidő első perceiben nagy rohanás kezdődött, és potyogtak a gólok, a győriek más sebességgel jöttek ki a folytatásra, ezt egy hazai időkérés próbálta lassítani már öt perc után, ugyanis az ETO 15–22-re ellépett. A folytatásban is sokat hibázott a Kohász, így a 42. percben újabb újvárosi időkérés jött 17–27-nél. A vezérszurkolók előtt egyébként le a kalappal, ekkora hátránynál is ugyanolyan elánnal énekeltek és lelkesítették csapatukat, mint az első percben. 

 

A lányok pedig nem adták fel, összekapták magukat, feljavult a védekezés, Bartulovic hétméterest és több ziccert hárított, így egy 5–1-es szériával 24–30-ra kapaszkodott fel a Kohász, sőt, több támadást is vezethetett a mínusz ötért, ám ennél közelebb már nem sikerült jutni. Az utolsó percek pedig ismét a Győré lettek, visszaállítva a korábbi különbséget. Azonban a DKKA játékosait csak dicséret illeti derekas helytállásukért, küzdeni tudásukért, amit a hazai publikum állva tapsolva köszönt meg nekik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában