Labdarúgás

2022.02.15. 20:21

A Nagykarácsony tíz emberrel is fordítani, majd nyerni tudott

A Mezőfalva megnyertnek hitt mérkőzést engedett át Nagykarácsonynak, a Baracs pedig simán hozta az osztálykülönbséget a Rácalmással szemben. A többi között ezek történtek a Fejér megyei téli műfüves bajnokság második fordulójában vasárnap.

Horváth László

piros mezben játszó Baracs végig uralta a mérkőzést az alacsonyabb osztályban szereplő Rácalmás ellen Fotók: Horváth László

A Dunaújváros-csoportban az őszi, bajnoki erőviszonyok csak részben igazolták a papírformát. 

Mezőfalva– Nagykarácsony 2–3 (1–0) 

Mezőfalva: Kovács – Sági, Balázs, Sümegi, Balogh I., Czári, Balogh D., Bakos (Takács 65.), Deli (Tábi 59.), id. Sági, Csontos. 

Nagykarácsony: Miklós – Fülöp, Kovács D., Ivacs, Mohácsi, Kovács R. (Wadolowski 41.), Rezes, Huszár (Szabó 53.), Berta, Éliás, Gráczer. 

A Mezőfalva jól kezdett, az első félidőben Deli Adrián góljával szerzett vezetést Bakos János legénysége, majd a második félidő elején ifjabb Sági József is betalált a szomszédvár kapujába. A két gól azonban még az emberelőnyös játék ellenére sem volt elég a pontszerzéshez (Mohácsi Norbertet a 37. percben reklamálásért kiállították), a Nagykarácsony tíz emberrel is fordítani tudott a második fél­időben. Akcióból Ivacs Gábor kétszer, Fülöp Attila pedig szabadrúgásból zörgette a mezőfalvi Kovács Ádám hálóját. 

Mergl István edző (Nagykarácsony

Bakos János, Mezőfalva: – Talán így jobb is, mert ha mi nyerünk, akkor elhisszük, hogy minden rendben a csapatnál. A felkészülési szakaszban ezért még bőven van tennivalónk. Helyzeteink voltak. Az egymásra figyeléssel és a pozíciótartással vannak még gondok. Igyekszünk a tapasztalatokból leszűrt hibákat kijavítani. 

Mergl István, Nagykarácsony: – A felkészülés közepénél most elégedettek lehetünk a látottakkal. Lezártuk az igazolásokat, Gráczer Bálint és Ivacs Gábor erősíti tavasszal a csapatot. Pozitívan és lelkesen állunk majd rajthoz. 

A nap másik találkozóján az osztálykülönbség és a végeredmény ellenére – a Rácalmás a harmadosztályban játszik – jó mérkőzést láthattunk. 

Rácalmás–Baracs 1–8 (1–4) 

Rácalmás: Farkas – Nagy, Illés, Bartók, Marczinka, Juhos, Balogh, Hír, Hornyák, Gergelyfi, Fodor (Hatvany (53.). 

Baracs: Hruby – Takács (Idei 55.), Huner, Szurma, Palkó, Balogh (Princes 20.), Hepp (Salamon 66.), Fejes (Fehérvári 60.), Mészáros S., Prókai, Nagy (Mészáros Á. 40.). 

Boncz Gábor edző (Rácalmás)

Meglepetésre a Rácalmás jutott vezetéshez a 7. percben Gergelyfi révén. A Baracs a 18. percben egyenlített Balogh révén. Innentől azután beindult a gólgyártás: Prókai, Princzes, Takács, Mészáros, Hruby és Huber két találatával fölényes sikerrel fejeződött be a mérkőzés. 

Boncz Gábor, Rácalmás: – Küzdöttünk becsülettel, de a tavalyi hibáinkat még nem tudtuk levetkőzni. Nem a Baracsot kell nekünk megverni, de azért ettől még figyelhetnének a játékosok egymásra. Mindig örülünk a jó ellenfélnek, és egy kis szerencsével a félidei eredmény még barátságosabb is lehetett volna. A felkészülés egyébként rendben zajlik. Három új igazolásunk van, Marczinka Bálint Adonyból, Varga Milán Vajta II-ből és Fodor István Magyaralmásról érkezett. Mészáros Árpád pedig pont mai ellenfelünkhöz ment. 

Salamon Miklós, Baracs: – A második héten vagyunk túl a felkészülésben. Nagyon jó ez a lehetőség itt, a műfüves pályán! Két főt igazoltunk, az említett Mészáros és az Angliából hazaköltözött Princzes Adrián az első szekcióban kap majd lehetőséget. A tavaszi rajtra igyekszünk támadóbb csapattal felállni. A játékosállomány tudása akár magasabb osztályban is megállná a helyét, bizakodunk az ehhez mért jó szereplésben. 

Az Iváncsa-csoportban a Kulcs nem tudta megnehezíteni egy osztállyal feljebb játszó riválisa dolgát. 

Salamon Miklós edző (Baracs)

Kulcs–Adony 0–4 (0–4) 

Kulcs: Murva (Erdélyi 41.) – Varjú, Németh, Godó, Szekszárdi, Cseresnye (Seres 66.), Molnár, Faragó, Plézer, Nyárasdy, Osváth (Bíró 59.). 

Adony: Takács (Sátor 41.) – Budai, Tamon, Vukaljovics (Králl 76.), Kaló (Mónos 48.), Virág, Broschek, Bokor (Koncz 41.), Hegedűs, Prsáchl, Tatár. 

Gólszerző: Vukaljovics (28., 31.), Kaló (29.), Budai (40.). 

A Sárbogárd-csoportban a megye I-es ellenféllel szemben nem volt esélye Előszállásnak. A könnyelműségeket, hibákat könyörtelenül megbüntették. Bár jobb helyzetkihasználással ők is lőhettek volna néhány gólt. 

Kisláng–Előszállás 6–0 (3–0) 

Előszállás: Nagy – Csuka, Németh F. (Kercza 63.), Kovalov­szky, Béres, Czifra, Bognár (Reichardt 41.), Szalai (Vitális 60.), Horváth (Kertész 60.), Bozsoki, Németh L. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában