Jégkorog

2022.01.07. 19:49

Újpesten a bravúrpontok megszerzése lehet a cél

Ha kisebb sikerek is, de azért érik a dunaújvárosi jégkorongot. A legutóbbi fordulóban például Török Viktor gólját választották a szakemberek a hét legszebbjének az Erste Ligában.

Agárdy Csaba

Török Viktor remek formában játszik, a múlt héten övé volt a legszebb gól az Erste Ligában Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: Laczkó Izabella

Dunaújváros - Török Viktor egyébként eddig remek formát mutat a ligában, hiszen már tizennyolc pontnál tart, hét gólt és tizenegy gólpasszt jegyez. A dunaújvárosi csatár még december 30-án lőtt gyönyörű gólt Miskolcon a DVTK Jegesmedvéknek, amivel megszerezte csapata vezetését. (A vége 4–3-as Jegesmedvék-győzelem lett.) 

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata legközelebb vasárnap játszik az Erste Ligában, amikor Újpestre látogat. A találkozó 18.30 órakor kezdődik. Talán a sorsolás szeszélye, de a két csapat a legutóbbi fordulóban is egymás ellen játszott, kedden az UTE Dunaújvárosban 4–1-re nyert. Nem érdemtelenül, hiszen a kapura lövések száma 53–23 volt a lila-fehérek javára. A DAB vezetett 1–0-ra, de utána mind a három harmad utolsó pillanataiban kapott egy-egy gólt. 

Az újpesti alakulat jelenleg második a tabellán hatvanhat ponttal, ami annak is köszönhető, hogy az utóbbi évek egyik legstabilabb együttesét alkotja. A csapat játékerejéről sokat elmond, hogy a címvédő, és jelenleg is listavezető erdélyi Sportclub Csíkszeredával már lejátszotta mind a négy meccsét az alapszakaszban, és mind a négyet megnyerte, ami mindenképpen bravúros teljesítménynek számít. 

A dunaújvárosiak háza táján alapvetően minden rendben van, a sérültek, valamint a betegek felépültek. Ez azért is jó hír, mert teljes csapattal talán pontot, méghozzá bravúrosat, esetleg pontokat tud szerezni a tizedik helyen álló Acélbikák. 

A debreceniek sem utaznak Erdélybe - Nem kíméli a koronavírus-járvány az Erste Ligát. Legutóbb az UNI Győr ETO HC nem tudott kiállni a DVTK Jegesmedvék elleni mérkőzésére, valamint a hárommeccses erdélyi túrát sem tudja teljesíteni a koronavírusos megbetegedések miatt. Szerdán a DEAC-tól érkezett a bejelentés: pozitív tesztek miatt nem utaznak el Erdélybe, így mindhárom mérkőzésüket 5–0-ás vereséggel könyvelik el. A debreceniek várhatóan január 15-én – kivételesen szombaton – Dunaújvárosban léphetnek ismét jégre. Az 5–0-ás vereségekkel kapcsolatban azért sokaknak vannak kérdéseik. Nem volt-e jobb, amikor egy évvel ezelőtt pótolták a meccseket a csapatok? Mennyire sportszerű ez a határozat, hiszen nem mindegy, hogy egy-egy csapat ki ellen kap 5–0-ás győzelmet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában