IV. Whiskey Kupa dartsverseny

2022.01.03. 14:00

Izgalmas csatákat vívtak

Nehéz és izgalmas csatákkal zárták az év utolsó hétköznapjának délutánját a Dunaújvárosi Darts Klub termében azok a versenyzők, akik meghívást kaptak a már hagyományosnak mondható, ezúttal a IV. Whiskey Kupa dartsversenyre.

Balogh Tamás

A mostani versenyre harmincegyen jöttek el, és nagyon motiváltak voltak a versenyzők

Dunaújváros - A versenyigazgató Körmendi Mihály volt. Tömöri Tibor a házigazda szervezet alelnöke tájékoztatott bennünket a jó hangulatú és színvonalas játékokat hozó eseményről, amelyet az MMK-ban bonyolítottak le csütörtökön délután. 

– Ezt a versenyt ezúttal már negyedik alkalommal rendezték meg a pártoló tagjaink, a Tonka fivérek. Az első négy helyezettet, és a különleges eredményeket elérőket díjazzák. Ez egy zárt körű, meg­hívásos verseny. A mai napon harmincegy fővel kezdtünk, ami megfelelt az előzetes várakozásainknak, hiszen eggyel több versenyzőre írtuk ki a megmérettetést. A szín­vonallal is elégedettek vagyunk. A különleges teljesítményre egyrészt a különleges díjak motiválták az indulókat, másrészt pedig a most zajló világbajnokság hatására felspannoltan érkeztek a versenyzők. 

Az első négy helyezett különleges díjazásban részesült

– És a saját szereplésének a minősítése? 

– Jól ment, de a legjobb nyolc közé már nem kerültem be. Ilyenkor azért mégsem tépi össze a mérgében az ember a jegyzőkönyvet, amit egyébként én vezettem. El kell ismerni, hogy vannak nálam jobb versenyzők is – mondta nevetve. 

– Nem esett nehezemre megőrizni a nyugodtságot, mert a miénk egy nagyon jó felfogású baráti társaság, amellyel el tudjuk viselni a hasonló dolgokat, mert az a verseny velejárója. Így minden verseny egy lehetőség a tanulásra és ezáltal az előrelépésre. 

Az eredmények 

– A verseny délben kezdődött és egy izmos délutánt és a kora estét is ezzel töltöttük. Ezzel az eredménnyel zártuk a napot. 1. Bródi Tibor 2. Kovács Árpád 3. Takács Zsolt 4. Körmendi Mihály. A legmagasabb kiszálló 158. Kovács Árpád. A legtöbb 180-as dobás Kovács Árpád. 

A PDC-darts világbajnokságról 

A sportág világszerte elért népszerűsége azt mutatja, hogy amióta kilépett a kocsmák és a pubok falai közül, nagyon sokan a híveivé, és szinte biztosan a gyakorlójává váltak. 

Ez egy zárt körű, meghívásos verseny volt

Fotók: Balogh Tamás

A PDC-darts világbajnokságot (a PDC World Darts Championship) a Professional Darts Corporation rendezi. A sorozat 1994 óta, évenként decemberben kezdődik és januárban ér véget, amit a londoni Alexandra Palace-ban tartanak. A nyerteseket a Sid Waddell-trófeával tüntetik ki. A névadója a legendás darts kommentátor Sid Waddell volt, aki 2012-ben hunyt el. 

A jelenlegi bajnok a walesi Gerwyn Price. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában