Mikulás-nap

2021.12.10. 23:20

Amikor a Mikulás állt a kapuban

Igazi közösségi élmény volt, nem csak a klub sportolói és szüleik számára, az a Mikulás-nap, amit a Holler UnFC szervezett a héten. Önfeledt szórakozás, ünnepi hangulat várt mindenkit.

Gallai Péter

Dunaföldvár - Az óriási, nyolcméteres Mikulás, a fényfüzérek látványban, a karácsonyi muzsika pedig hangban jelezték az utat a helyszínre. A helyi sporttelep kapuit ugyanis szó szerint tágra nyitotta a Holler UnFC, ahol aztán a tea és a forralt bor illata, a zsíros kenyér, hot dog is csalogatta a kicsiket és nagyokat. 

 

Amíg a felnőttek kortyolgatva beszélgettek, előbbiek figyelme gyorsan az előbukkanó Mikulásokra, az általuk osztott ajándékokra irányult. S bizony senki nem távozott üres kézzel, ráadásul virgácsot nem is hoztak magukkal, mert itt csak jó gyerekekkel találkoztak. Akik közül sokan az egyesületben futballoznak, kézilabdáznak – több százan. 

– Azonban nemcsak őket vártuk nagy szeretettel és vendéglátással, hanem bárkit Dunaföldvárról, illetve a környező Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megyei településekről, ahonnan hozzánk járnak edzeni a gyerekek. Dél­előtt óvodáscsoportokat láttunk vendégül, délután pedig érkeztek az iskolások. Ez a nap róluk szólt, mindenek­előtt az ő kiszolgálásuk volt a cél, egy remek élményt adni nekik – mondta Holler Ferenc elnök. 

 

A vendéglátó Holler Ferenc klubelnök és felesége

Hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartotta, hogy egy ilyen eseményt megszervezzenek, ezáltal talán azokat is kicsit kimozdítva, akik az internetes világban élnek. Jöjjenek el, játsszanak, hátha kedvet kapnak a sporthoz. A rohanó mindennapok sűrűjében pedig a felnőttek számára is remek alkalom volt eltölteni pár kellemes órát. 

 

Öröm a köbön, amikor a Nagyszakállúnak sikerült gólt rúgni

Az egyik edző, a Dunaújvárosban jól ismert Zemankó Zoltán szerint is nagyszerű a kezdeményezés. 

– Azt gondolom, a sportot és a labdarúgást nem szabad elszigetelten kezelni. Hiszen az egészséges életmódra nevelésről is kell szóljon, főleg ezekben a korosztályokban. Remek ötlet, hogy egy klub nyit a városlakók, a környező települések felé. Az, hogy nem mi, edzők csináltunk mikulásozást a gyerekekkel, hanem ilyen módon tettük meg, követendő példa. Hiszen így egyfajta közösségépítő ereje is van, a kötetlen ünnepségen megmutathatjuk létesítményeinket, lehet találkozni az edzőkkel. S ki tudja, ennek hatására már jövő héten máris jelentkezik valaki edzésre, mert látta, érdemes ide tartozni – mondta. 

Persze a délután során a labda is előkerült, a gyerekek önfeledten játszhattak a pályákon, aztán következett a legnagyobb attrakció. Ugyanis ide stílszerűen sportos Mikulások érkeztek messze északról, és a kapuba beállva a büntetőlövő versenyben is részt vettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában