futsal

2021.11.18. 21:42

Tisztességes csata után papírforma-továbbjutás

A futsal Magyar Kupa 1. fordulójában szerdán este hazai pályán aratott kiütéses győzelmet a Dunaújváros Futsal együttese a szintén NB II-es Nagykanizsai FC ellen az egyetem arénájában. Tisztességes csatában, megérdemelt és papírforma-eredmény született.

Balogh Tamás

Fotó: LI

Egyelőre még nem nőtt ennyivel a dunaújvárosi csapat a legutóbbi bajnokin nekik nehéz perceket okozó Nagykanizsa FC fölé, mint amit az eredmény mutat. Az történt, ők erre a mérkőzésre az utánpótlás-korúakat küldték el.

Dunaújváros Futsal – Nagykanizsai FC 15–6 (7–2)

Dunaújváros: Cseresnyés – Kovács, Csányi, Bartha, Szabó. Csere: Bán (kapus), Lajos, Boldizsár, Németh, Facskó, Perjési, Oroszi.

Gólszerző: Bartha (2., 3.,24.), Facskó (10.), Perjési (14., 27.), Csányi (17.), Kovács (18.), Szabó (18.), Lajos (24., 33.), Boldizsár (29., 29., 30.), Cseresnyés (36.), illetve Millei (7., 32., 38., 39.), Kollár (8.), Csavari (27.).

Perjési Viktor két gólt szerzett a szerdai találkozón a Nagykanizsa ellen Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Ezek a kanizsai fiúk sem vallottak szégyent. Igaz, hogy a kitűnő formát hozó Zsiborás Gábor kapus tizenötöt bekapott (vajon lehet-e ezzel a névvel gyengén védeni?), de az csak a hazai kapuban helyenként ismét parádézó (és mellette a mezőnyben gólt is vágó) Cseresnyés Alexnek köszönhető, hogy „csak” hatot lőttek úgy, hogy a többségüknek ez volt az első felnőtt meccse. Nyolc percig voltak pariban (2–2), de utána is megrángatták az oroszlán bajuszát.

És a dunaújvárosiak? Az első percekben talán még zavarta őket a két csapat között lévő életkori, fizikális és tudásbeli különbség, de utána nem volt kérdés a mérkőzés kimenetele. Sportszerűen, igazi ellenfélként tisztelve őket játszottak ellenük. S ezen meccs után nem szabad nagyot álmodni. Erre a szerethető és eddig nagyon szenvedősen küzdő újvárosi legénységre még nagyon sok további munka vár. Ezen a könnyű mérkőzésen bemutatták, a taktikai repertoárjuk mennyire színes, de ahhoz, hogy azt a hasonló képességűek ellen is érvényesíteni tudják, még nagyon sokat kell dolgozniuk. Pontosabb játékkal akár megduplázhatták volna góljaik számát, s valami furfanggal megakadályozhatták volna a kanizsai négyet vágó Millei törekvéseit. Mindennel együtt helye volt a szolid, ünneplős hangulatnak.

A mérkőzés után Facskó József az újvárosiak edzője így nyilatkozott: – Mindenek előtt elmondom, hogy örülök a továbbjutásunknak. Nyilván a folytatást is komolyan vesszük, de addig is nehéz feladatok várnak ránk. Mivel az ellenfelünk utánpótláskorú játékosai mellett csak egy felnőtt érkezett, ebből egy jó hangulatú edzőmérkőzés kerekedett. Sok helyzetet dolgoztunk ki és abból nem kevés gólt lőttünk igaz, mi is többet kaptunk, mint szerettünk volna. Két nappal egy győztes bajnokink után nem volt könnyű újból játékra éhes formára felpörögnünk, de azért szépen teljesítettek a fiúk. Ebből a napból nem kell semmiféle örömünnepet kerekíteni, hanem tovább kell mennünk a megkezdett utunkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában