jégkorong

2021.11.06. 20:27

Remek teljesítményt nyújtottak az Acélbikák

A Debrecent fogadta a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Ligában. A DAB remek teljesítményt nyújtot, és 4-2-re nyert.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

DAB – DEAC 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)

A DAB gólszerzői: Lőczi, Németh P., Török, Szűcs.

Leo Gudas a DAB edzője:

– Nagyon jól védekeztünk a mai estén, fegyelmezettek voltunk, tartottuk magunkat a taktikához, és végre hatvan percen keresztül keményen harcoltunk, ez az, amit minden meccsen tennünk kell. Nagyon örülünk a győzelemnek, de nem sokáig, mert holnap újabb nagyon fontos csata vár ránk a Győr ellen.

Kecskeméti Áron (másodedző):

– Az egész csapat nevében szégyelljük magunkat. Borzalmas teljesítményt raktunk le a jégre, s nem akarom elvenni a Dunaújváros érdemeit, mert nagy győzelmet arattak, de ki kell mondanunk, ma nyernünk kellett volna. Nem először fordul elő, hogy egy jó első harmad után teljesen elveszítjük a fejünket, nem tudunk minőségi hokit játszani, lefordulásokból kapunk gólokat. Ez elfogadhatatlan, nem állhatunk neki úgy egy meccsnek sem, hogy az könnyű lesz, úgy tűnt, hogy tegnap ezt megtanultuk, de mára már nem sikerült áthozni.

Szűcs István a DEAC edzője:

– Nem túl bonyolult játék a hoki, amit lehet azt már mások kitalálták, próbáljuk azt csinálni a jégen, amit a képességeink alapján tudunk, néha jól sül el, néha nem. A küzdés volt ma a kulcsa a győzelmünknek, közel hatvan percen keresztül küzdöttünk, hajtottunk és nem adtuk fel. Ami a gólomat illeti, tavaly Debrecenben játszottam, valószínűleg az ilyen helyzeteket százból kilencvenkilencszer kihagytam a Zolinak, ez az egy csel volt, ami tavaly bejött, muszáj volt tehát ehhez nyúlnom a végén. Sajnáltam a végén, de a pályán ellenfelek vagyunk, a pályán kívül bocsánatot kérek majd tőle ezért.

Az Acélbikák vasárnap 17 órai kezdettel a UNI GYŐR ETO HC-t látják vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában