jégkorong

2021.11.23. 08:10

Fontos siker a MAC otthonában

Szoros csatában fontos győzelmet aratott az egyik közvetlen riválisa, a MAC Ikonok otthonában az OB II-es férfi jégkorong-bajnokság legutóbbi fordulójában a Worm Angels. A dunaújvárosiak hat lejátszott találkozó után az alapszakasz első helyéről várhatják a folytatást.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A Worm kapujában a MAC ellen mutatkozott be a korábban az Acélbikákat is erősíti fiatal hálóőr Pinczés Bendegúz, aki remek teljesítménnyel debütált, több mint 92 százalékos hatékonysággal védett.

MAC Ikonok – Worm Angels 4-5 (1-2, 1-2, 2-1)

Worm: Pinczés – Bogó, Lencsés 1(3), Komáromi 1, Borbás 1(2), Papp (1) – Gröschl, Győri, Azari, Szepessy B., Szepessy M. – Bába, Krukk, Domokos 1, Tamás, Tarcsi 1. Vezetőedző: Halász Ákos.

Az első OB II-es bajnokin, még októberben a Worm Angels egy körömrágós meccsen, büntetőkkel múlta felül a MAC együttesét. A fővárosiak a múlt héten pénteken a visszavágásra készültek.

Papp Csabáék a fővárosban is felülmúlták az Ikonokat
Fotó: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mintaszerűen kezdett a Worm Angels: a második percben Domokos volt eredményes, majd Tarcsi az ötödikben meg is duplázta az előnyt. A házigazdák természetesen nem adták fel a játékrész hajrájában Kőrösi Péter hozta közelebb övéit (1-2). A második húsz perc is vendégek szándékai szerint alakult. Alig telt el negyven másodperc Borbás Gergely emberhátrányban villant (1-3). Zárkóztak a hazaiak, második találatukat Tornyai szerezte (2-3). Sokáig nem örülhetett a MAC, hiszen fél percre rá Lencsés visszaállította a kétgólos különbséget. A záró harmadban három gól született, mindegyik emberelőnyös találat volt. A dunaújvárosiakét Komáromi lőtte a már ismert forgatókönyv szerint, a játékrész elején. A végén még visszajöttek a meccsbe a hazaiak, ám a bajnoki pontokat megérdemelten zsebelte be a Worm. Borbásék legközelebb december 3-án korcsolyáznak jégre a KMH vendégeként a Tüskesátorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában