kézilabda

2021.11.18. 20:00

Bátran beszállni a padról

Egy félideig bírta fizikai és mentális erővel a foghíjas keretű DKKA együttese a szerdai, idei utolsó bajnoki találkozóját Debrecenben. A Kohász szakvezetőjének abban van hiányérzete, hogy a padról beszállók közül volt, aki kicsit megijedt, pedig ezen a meccsen aztán semmi veszítenivalójuk nem volt.

Gallai Péter

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

A félidőben csak egy, a végén nyolc gól lett a Debrecen előnye, de tulajdonképpen a második félidő első tíz percében eldőlt a mérkőzés. Vágó Attila vezetőedző erről azt mondta, ebben nyilván közrejátszott, hogy az elmúlt hetekben elért eredményeknek vannak áldozatai, azaz tulajdonképpen egy soruk maradt.

– Ez az egy sor amíg bírta erőnlétben és fejben, addig minden jól alakult az első fél­időben. Aztán a másodikban az eladott labdák számából látszott, hogy támadásban már nem találtuk a távolságot, kidobáltuk a labdát taccsra, lábon lőttük egymást. Ebből a Debrecennek nagyon sok lerohanása és könnyű gólja volt, ott gyakorlatilag tíz perc alatt el is dőlt a találkozó – mondta.

A szakvezető örül neki, hogy harminc percig méltó ellenfelei voltak a Debrecennek. Amiatt viszont hiányérzete van és sajnálja, hogy egy-két ember, akik megkapták a lehetőséget egy olyan találkozón, ahol semmi veszítenivalójuk nem volt, ezzel nem igazán tudott élni.

Szalai Babett és Kazai Anita próbál megakadályozni egy debreceni lövést Fotó: Kiss Annamarie/haon

– Eljöttünk, hogy játsszunk egy jót, élvezzük, ezzel szemben kicsit meg vannak ijedve. Amíg ilyen felfogásban érkezik valaki a padról, soha nem lesz győztes típusú és sikeres kézilabdázó. Ezt nagyon sokat mondogatom a lányoknak, van, aki ezt átveszi és tud abban a tűzben játszani, amivel lehet eredményt elérni. Természetesen ez semmit nem von le a Debrecen érdemeiből, főleg a szünet után nagyon jól teljesítettek, dinamikusan voltak – tette hozzá a DKKA szakvezetője.

Kazai Anita azzal kezdte értékelését, hogy csalódott, mert nem azt beszélték meg, ami végül történt.

– Semmi extrát nem várt tőlünk senki, csak azt, élvezzük a játékot és ha tudjuk, nehezítsük meg a Loki dolgát. Ez harminc percig működött, de hatvanig kellene. Ilyenkor jönne jól egy kis segítség a padról, vagy egy kis szív, hogy labdát szerzek, a nyakába ugrok a másiknak ha kell. Ehhez nincs szükség pluszképességre. Ezt kicsit hiányolom. Akik megkapják a lehetőséget, mert azt nem lehet mondani Attila ne forgatná a csapatot, azok nem mindig tudnak segítségükre lenni. Három-négy jó teljesítmény kevés, ezt nem hogy a Debrecen, semelyik csapat ellen nem tudjuk elviselni. Nekünk sokkal keményebben kellene beleállni a dolgokba, egy ilyen meccsbe meg főleg – értékelt Kazai Anita.

További eredmények: Győr – FTC 25–20, Siófok – MTK Budapest 37–31, Vác – Szombathely 33–22. A szombati program: Vasas – Érd, Kisvárda – Mosonmagyaróvár, Alba Fehérvár – Budaörs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában