megyei foci

2021.11.01. 18:55

Átrendeződött az élmezőny a megyei másodosztályban

Két fordulóval az őszi szezon vége előtt a Mezőfalva már harmadikként áll versenyben a dobogón a megyei labdarúgó-bajnokság másod­osztályában. Az Előszállással cserélt helyet a hétvégi egymás elleni találkozón. A Nagykarácsony viszont sima vereséget szenvedett a listavezető Vajtánál. A Nagyvenyimnek sem ment a pontszerzés.

Horváth László

Az LMSK az első félidőben verte meg a város melletti együttest. Az Adony szintén nem lehet boldog, mert otthon veszített három pontot.

A Baracs azonban most hazai környezetben remekelt, igaz, a tabella utolsó helyén álló Szabadegyháza ellen illő volt a papírforma.

A tizenegyedik forduló részletes eredményei: Vajta – Nagykarácsony 5–0, Adony – Szabadbattyán 1–2, Mezőfalva – Előszállás 3–1, Polgárdi – Aba Sárvíz 3–2, Baracs – Szabadegyháza 4–0, Káloz – Seregélyes 1–1, Nagyvenyim – LMSK 1–3, Mezőfalva – Előszállás 3–1.

Mezőfalva – Előszállás 3–1 (1–1)

Ezúttal bejött a mezőfalviak taktikája

A 36. percben az előszállási Mekota huszonöt méterről megeresztett ballábasa talált be a mezőfalvi kapus fölött a hálóba. A válasz a 42. percben érkezett Kovács részéről, aki Czári passzából a jobb oldalról a hosszúba lőtt. A szünetet követően egészen a 78. percig még helyzetig is alig-alig jutottak el a csapatok. Deli azonban felbolygatta a vendégszurkolói kedélyeket a hazai csapatnak szerzett vezető góljával. A második félidő harmadán túl erősebb hazai nyomásnak kellett ellenállnia az Előszállásnak. Végül a vendégek mindent egy lapra tettek fel. A hosszabbítás 93. percében a kapus is előrement a mezőfalvi térfélre az egyenlítő gól reményében. A tizenhatos magasságában elvégzett bedobásból azonban a kipattanó labdát a Mezőfalva szerezte meg, és Bakos az üresen maradó kapuba lőtte. Ezzel a Mezőfalva 3–1-re megnyerte a mérkőzést. A látottakat az edzők így értékelték, Masinka Csaba, Előszállás: – Nagyon ikszes meccsnek tűnt, de a vége felé a Mezőfalva talált egy gólt, amivel vezetést szerzett. A hosszabbításban már számunkra mindegy volt, hogy eggyel vagy kettővel nyer a hazai csapat. Mindent feltettünk egy lapra, csak sajnos balul sült el. Úgy érezzük, végig partnerek voltunk.

A Mezőfalva (zöld) a véghajrában jobban akarta a győzelmet, így joggal tartotta otthon a három pontot az Előszállás ellen Fotó: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

Bakos János, Mezőfalva: – Sérülés miatt voltunk kényszerűen cserélni a második félidőben. Utána alkalmazkodtunk az ellenfelünk taktikai játékához, változtatásaihoz, és ennek köszönhetően sikeresen zártuk a meccset. A nagyvenyimi találkozó óta egyfajta taktikát követünk, ami szerencsére eredményes is. A lényeg, hogy a stabilitásra helyeztük a hangsúlyt és nem a minél több helyzetre. Mezőfalva: Kovács, Balázs, Sümegi, Török, Balogh, Balogh, Czári, Bakos, Kovács, Tábi, Sági. Cserék: Sági, Deli, Sági, Klár, Lakatos.

Előszállás: Nagy, Kovalov­szky, Kertész, Béres, Czifra, Bognár, Kercza, Mekota, Horváth, Bozsoki, Romhányi. Cserék: Csuka, Haraszti, Kovács, Balogh, Németh. Reichardt, Farkas.

Gólszerzők: Mezőfalva: Kovács Krisztián, Deli Adrián, Bakos Patrik. Előszállás: Mekota Bernát.

Nagyvenyim – LMSK 1–3

Az első félidőben el is dőlt a mérkőzés.

A vendégek három találatára egy szépítő, becsületmentő gól jutott a házigazdák részéről.

A szünet után mindkét csapatnál cserékkel próbáltak jobb helyzeteket elérni, de gól az első negyvenöt perc után már nem született, így a vendég lepsényi gárda vihette haza a pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában