jégkorong

2021.10.12. 21:11

Szétlövés után nyerte meg a rangadót a Worm

Emlékezetes rangadóval nyitotta az ob II-es férfi jégkorong-bajnokságot a Worm Angels csapata, amely fordulatos találkozón, szétlövésben győzte le hazai jégen egyik közvetlen riválisát, a remek erőkből álló MAC Ikonok együttesét a vasárnap késő esti mérkőzésen.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Worm Angels – MAC Ikonok 5–4 bü. (1–1, 1–2, 2–1, 0–0, 1–0)

Worm Angels: Kamondy – Bogó, Lencsés (1), Győri, Borbás 1, Papp 1 – Jobb, Szepessy G., Azari Zs. 1, Szepessy B. 1 (1), Szepessy M. 1 (2) – Hüffner, Krukk, Bába, Kedves (2), Tarcsi – Gröschl A. – Sadun. Vezetőedző: Németh Péter Mihály.

A MAC Ikonok gólszerzői: Molnár, Lakatos, Kőrösi, Sebestyén.

A Worm kezdte jobban az idénynyitó meccset, három kapuvas után a 8. percben Szepessy Máté bevette Németh László ketrecét. A harmad második felére már az Ikonok is bemelegedtek, Lakatos Levente találatával 1–1-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok. A második húsz perc elején Papp Csaba ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz, ám előbb Kőrösi, majd a harmad vége előtt Molnár emberelőnyös góljával már a fővárosiak vezettek. Sőt, a 41. percben Sebestyén értékesített egy újabb fórt, így mínusz kettőről (2–4) kellett valahogy visszakapaszkodniuk az újvárosiaknak. Ezt Azari, majd Borbás góljával meg is tették. Jöhetett a hosszabbítás, amelyet rendesen megnyomott a Worm, ám Németh vezetésével a MAC állta a rohamokat. A szétlövésben Szepessy Bálint betalált, így két pontot otthon tartott az első fordulóban a Worm Angels.

Az egyik hazai gól szerzője, Papp Csaba küzd ellenfelével
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az első kör másik két találkozóján, a KMH magabiztosan, 6–3-ra győzte le az újonc Pesterzsébeti HC-t, amíg a szintén debütáló Zempléni Farkasok hazai pályán, a sátoraljaújhelyi csarnokban kaptak kiadós verést (0–11) a Szegedtől.

A dunaújvárosiak október 17-én a Tüskecsarnokban a KMH SE ellen folytatják a bajnoki pontvadászatot, majd a napokban elkészült kiírás szerint, a tizenhárom csapatot felvonultató Magyar Kupában, október 20-án, jövő héten szerdán a selejtező körben a Zempléni Hiúzokat fogadják a dunaújvárosi jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában