érmeket szereztek

2021.10.06. 20:45

Birkózó diákolimpiai döntőn szerepeltek

A Dunaújvárosi Központi Sportegyesület birkózószakosztályának tagjai és fiókegyesületeinek – Gurics György BDSE, Enying VSE – sportolói a diákolimpiai országos döntőben szerepeltek nemrégiben.

Gallai Péter

A korábban rendezett diákolimpiai területi bajnokságokat az országos döntők követték, amiket a diák I-es korosztálynak az Orosházi Birkózó Egyesület rendezett meg a közelmúltban a Magyar Birkózó Szövetség megbízásából.

A versenyen 142 fiatal sorakozott fel az ünnepélyes megnyitóra, ahol Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes, a Magyar Birkózó Szövetség 100. évfordulója alkalmából díjakat adott át azoknak, akik sokat tettek a térségben a sportágért.

A versenyzők ugyan általános iskolájuk színeit képviselték a diákolimpiai bajnokságokon, azonban az MBSZ versenyrendszere az igazolt klubjukat jeleníti meg az eredményekben. A korábban Rácalmáson megrendezett területi fordulóról öt dunaújvárosi versenyző kvalifikálta magát Orosházára. A három szőnyegen zajló, közel 200 mérkőzés többnyire technikai tussal vagy két vállal záródott, ám egy-két összecsapás igencsak izgalmasra sikeredett.

Éva Bence (balra), Garbacz Bence, Veréb Dávid, Nagy Botond, Csőregi Zalán, valamint Tombor István vezetőedző Fotó: DKSE

– A mi versenyzőink is igen szépen kitettek magukért. A mutatott teljesítményükkel még akkor is elégedettek lehetettek az edzők, amikor nem győztesen hagyták el a küzdőteret. Garbacz Bencének nem sikerült pontszerző helyen végeznie, de birkózása az erős mezőnyben biztató volt. Csőregi Zalán mérlege négy győztes és egy vesztes mérkőzés. Ponterős birkózásának köszönhetően, többek között sikerült visszavágnia a területi versenyen őt legyőző dorogi fiúnak is. Ezzel a teljesítményével élete első országos bajnoki érmét nyerte. Korábban Nagy Botondnak sem sikerült még kijutnia az országos döntőre. Orosházán viszont a vesztes mérkőzés mellett aratott három győzelmének köszönhetően még a pontszerző ötödik helyezést is sikerült kiharcolnia. Nehézsúlyban körmérkőzéses rendszerben Éva Bence a négy mérkőzéséből kettőn győzelmet aratott, így bronzéremmel gazdagíthatta gyűjteményét – tájékoztatta lapunkat Tombor István vezetőedző.

A rácalmási területi fordulóból öten kvalifikálták magukat a diák I-es fináléba

Majd a másik, a serdülő korcsoport hajdúszoboszlói versenyéről is: – Itt összesen 148-an léptek szőnyegre. Versenyzőink a diák I-es korcsoportosoknál gyengébb teljesítményt nyújtottak. Domján Mihály (52 kg), Miklósics Roland (57 kg), Horváth Rafael (68 kg) nem jutottak a legjobb hat közé, egyedül Miklós Márton (48 kg) ért el a dobogóig, bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában