DAB

2021.10.10. 20:47

A fehérvári Titánok ellen végre megvan az első győzelem!

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a hétvégén két mérkőzést is játszottak az Erste Ligában. Pénteken lapzártánk után a MAC HKB Újbuda otthonában 6–1-re kikaptak, majd tegnap hazai környezetben a Titánokat sikerült legyőzniük.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Budapest/Dunaújváros – Már szokássá vált, hogy a dunaújvárosiak rosszul kezdik a meccseket. A MAC otthonában is a hatodik percben már 2–0-ra vezettek a hazaiak. Igaz, ehhez az is kellett, hogy az 5. percben kettős hátrányba kerüljön az Acélbikák. Végül a hatból négy gólt emberhátrányban kapta Leo Gudas csapata, vagyis komoly gondok voltak a fegyelmezett játékkal.

A pénteki meccs jegyzőkönyve.

MAC HKB Újbuda – DAB 6–1 (3–0, 1–0, 2–1)

MAC: Farkas R. – Macaulay (3), Tóth Gergely 2 (1), Pozsgai (1), Garát 1, Varga K., Csollák, Tóth P. – Stevens (1), Gooch 1, Dansereau 1 (1), Djumic, Molnár B., Izacky (2), Schlekmann 1, Kreisz B., Kozma, Pápa, Ritter (1), Ádám. Edző: Kangyal Balázs.

DAB: Krajcovic – Pozsár, Erdély, Szűcs (1), Dudkin, Szappanos – Benke, Bobcek, Németh P., Török, Németh Á. – Bubnov, Szécsi (1), Pinczés O. 1, Lőczi, Horváth – Kabatayev, Druja, Tamás, Marosi, Gebei G. Vezetőedző: Leo Gudas.

 

Vasárnap este a bajnokságban először megmérte erejét a székesfehérvári Titánok és a Dunaújvárosi Acélbikák csapata. Igaz, ez a mérkőzés már nem a bajnoki címért megy, de ettől függetlenül a két, Fejér megyei csapat találkozója mindig presztízskérdés, mindegy mi a tét.

DAB – Titánok 1–0 (1–0, 0–0, 0-0)

DAB: Krajcovic – Pozsár, Erdély, Szűcs, Dudkin, Szappanos – Benke, Dobcek, Németh P. 1, Török, Németh Á. – Bubnov, Szécsi, Pinczés O., Lőczi, Horváth – Druja, Somogyi, Tamás, Marosi, Gebei. Vezetőedző: Leo Gudas.

Titánok: Szeles – Reiter, Hercsel, Lundin, Keceli-Mészáros, Németh – Dolinar, Farkas, Ambrus, Dézsi, Fekete – Kóger, Molnár, Nagy, Csiszer, Szabó – Kucsma, Fodor, Mayer, Jábor, Parragi. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.

Az utóbbi mérkőzések tapasztalata az volt, hogy az első harmadban beragad a dunaújvárosi csapat. Hiába hozza jóra a második és a harmadik játékrészt, amikor gyakorlatilag az elsőben minden elszállt. Most azonban ezen a nagyon fontos mérkőzésen a 7. percben az egész szezonban jó formában játszó Németh Péter megszerezte a DAB vezetését. Az egygólos előnyt az Acélbikák meg is tartotta a második harmadra.

A dunaújvárosi Erdély Botond (középen) elszántan készült a Titánok elleni Erste Liga-mérkőzésre Fotó: Laczkó Izabella

A második játékrész nem hozott nagy hokit, a csapatok hatalmas elánnal küzdöttek, de időnként olyanok voltak, mint a partra vetett hal, nem igazán találták a helyüket. Azonban ahogy telt-múlt az idő, egyértelművé vált, hogy ezt a mérkőzést a dunaújvárosiak uralják. Egymás után alakították ki a helyzeteiket, de a gólszerzés nem sikerült.

A DAB védelme stabil volt, a kilőtt korongokat általában ők érték el hamarabb, vagyis gyorsabban jégkorongoztak az Acélbikák, mint a Titánok.

Az utolsó játékrészben is a dunaújvárosiak domináltak. A játék képe alapján nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, de most az a lényeg, hogy az Acélbikák a szurkolóikat végre győzelemmel örvendeztették meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában