Liszi Ferenc

2021.09.23. 20:00

Tornával emlékeznek

Egy rangos tornával tisztelegnek az utánpótláskorú röplabdázók az egykori kiváló edző, testnevelő, Liszi Ferenc emléke előtt.

Molnár Emese

20210416 Dunaújváros Dunaújvárosi Központi Sport Egyesület Utánpótlás U10-11 fiú röplabda csapat edzése a Pannon Oktatási Központ és Magán Gimnázium tornatermében A képen: DOLMÁN VIKTOR edző Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Szeptember 25-én rendezik meg a Dózsa György Általános Iskola tornatermében a Liszi Ferenc Emléktornát az U13-as fiú minikorosztály röplabdázói számára. A házigazda DSE Röplabda Akadémia mellett még öt csapat, a Szolnoki Sportiskola, a Lőrinc 2000 SE, a Kaposvár, a MÁV Előre RA és a Kecskeméti Sportiskola képviselteti magát a rangos viadalon.

Dolmán Viktor, a DSE Röplabda Akadémia edzője, a torna szervezője lapunknak elmondta, most új fiatalokkal dolgoznak együtt, és építik a dunaújvárosi csapatot, lesznek majd U11-es játékosaik is a megmérettetésen. Ez a torna pedig remek alkalmat ad arra, hogy élesben, az ország legjobb utánpótláscsapataival mérkőzzenek meg. A legfontosabb az, hogy ezáltal méltóképpen emlékezzenek meg Liszi Ferencről, a kiváló testnevelőről, szakemberről.

Dolmán Viktor, a DSE Röplabda Akadémia edzője
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Liszi Ferenc 1943. január 18-án született Abán, majd 1961-ben költözött Dunaújvárosba. 1962-ben lett igazolt röplabdázó, ezt követően 15 esztendőn át segítette a Dunaújvárosi Kohász csapatát. Még aktív játékosként vált edzővé, ettől kezdődően szinte minden korosztály mellett megfordult. Számtalan tehetséget nevelt, akik közül többen a korosztályos válogatottakat erősítették, majd később az NB I.-ben is megállták a helyüket. Aztán az NB I.-es férficsapat edzője lett, miközben a legfontosabbnak tartott feladatát, az utánpótlás nevelését nem adta fel, így a juniorokkal is foglalkozott. 1993-ban döntött úgy, hogy kizárólag a fiatalokkal fog foglalkozni. A Hild középiskola testnevelő tanára lett, 1996-tól pedig röplabdacsapatot szervezett, és számos sikert ért el a fiatalokkal.

Az ország legerősebb ifjú röplabdázói mérkőznek meg

A tornán részt vevő hat csapatot két csoportra osztották előzetesen, és az eligazítás után ennek alapján kezdik meg a küzdelmeket a fiatalok szeptember 25-én, szombaton, 9.30-kor a Dózsa iskola tornatermében. A mieink a Fehérvár Máv Előre SE és a Lőrinc 2000 SE csapatával kerültek egy csoportba.

A menetrend alapján 12.30-kor következnek a keresztjátékok, a mérkőzéseket egyszerre két pályán bonyolítják le. A döntő mérkőzést körülbelül 15.30-kor kezdik, majd 16.30-kor várható az eredményhirdetés. A torna zárórészében emlékeznek meg a kiváló edzőről, Liszi Ferencről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában