torna

2021.09.23. 21:11

Kovács Zsófia újabb nemzetközi versenye

Ha ősz, akkor rangos nemzetközi verseny Szombathelyen – ez idén sem lesz másként. A csütörtöki pódiumedzésekkel megkezdődött a Szombathelyi Hungarian GP.

Morva Dávid

kovács zsófia gerendán

A selejtezők pénteken 15 órától kezdődnek, de előtte fontos ünnepségnek lesz helyszíne az Arena Savaria: a Magyar Torna Szövetség köszönetet kíván mondani Berki Krisztiánnak a sok éven át tartó kimagasló versenyzői munkájáért, egyben a klasszis egy nemzetközi versenyen búcsúzik majd el a társaktól.

Az eseményt felvezető sajtóeseményen részt vett Berki Krisztián olimpiai világ- és Európa-bajnok, aki a hazai szövetségnél sportigazgatóként dolgozik. Elmondta, az elmúlt időszakban a magyarok több nemzetközi versenyen is indultak, ahol tovább öregbítették a magyar torna hírnevét, hiszen több éremmel tértek haza.

A nőknél rajthoz áll a ­DKSE kétszeres Európa-bajnoka és tokiói olimpikonja, Kovács Zsófia, mellette Székely Zója, Bácskay Csenge és Ilka Juk képviseli majd a magyar színeket, Szilágyi Nikolett és Tömböl Boglárka – aki szombathelyi sportiskola fiatal sportolója – versenyen kívül indul.

A férfiaknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid és Dobrovitz Ádám lesz ott a Grand Prix-n, Bátori Szabolcs és Csorvási Soma pedig versenyen kívül indul.

A szerenkénti döntőket szombaton és vasárnap rendezik meg, péntektől vasárnapig élő közvetítés lesz a 14 nemzet tornászait felvonultató versenyről a Magyar Torna Szövetség hivatalos honlapján (www.matsz.hu), de a médiumok közül kiemelten foglakozik a Magyar Nagydíjjal az M1, az M4 és a Sport TV is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában