kispályás

2021.09.28. 20:53

Ismét első lett a Dunaferr az Alcufer Kupán

A címvédőként érkezett kispályás labdarúgócsapat az idei kiírásban sem talált legyőzőre

duol.hu

Az első helyen végzett együttes, bal szélen Tóth Imre csapatvezető Fotó: amatőr felvétel

Csodálatos környezetben, magas színvonalon megrendezett tornán vett részt a hétvégén a Dunaferr kispályás labdarúgócsapata Gyirmóton – tájékoztatta lapunkat Tóth Imre csapatvezető.

A kilencedik alkalommal megrendezett Alcufer Kupára címvédőként érkezett a dunaújvárosi alakulat, hiszen 2019-ben meg tudta nyerni a tornát az együttes, 2020-ban pedig a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény. A csoportküzdelmeket a szombathelyi MVJ Kft. ellen magabiztos, 7–0-s sikerrel kezdte a dunaújvárosi csapat. A folytatásban a Kirchoff nevű formáció várt rájuk, az esztergomi fiúk 5–1-re maradtak alul, majd a csoportdöntőben 3–3-ra végeztek a K&H együttesével. Jöhettek az egymérkőzéses meccsek, vagyis a kieséses szakasz. Itt az Ajka volt az első ellenfél, amely meglepetésre búcsúztatta a remek erőkből álló házigazdacsapatot, pedig az egy alkalommal már tornagyőzelemnek is örülhetett. Nagyon odafigyelve, koncentráltan játszottak az újvárosiak, és végül 3–0-ra legyőzték a Veszprém megyei csapatot, így az elődöntőre készülhettek. A legjobb négy között a nagyon masszív társaság benyomását keltő GyMSM Rend­őr-főkapitányság válogatottja ellen lépett pályára a Dunaferr, és kemény csatában kiharcolta a továbbjutást. A döntőben a kiemelkedőnek számító, addig nagy magabiztossággal menetelő kormányhivatal alakulata várt a csapatra. Meg is szerezték gyorsan a vezetést a győriek, de még a félidő előtt sikerült egalizálni. A második játékrészben a torna gólkirálya, Fischer Zsigmond betalált, és ekkor már náluk volt az előny. A hajrában mindkét csapat gólra törően játszott, azonban újabb gólt a Dunaferr ért el, így az újabb győzelemmel a tornagyőzelem is az övék lett.

A gyönyörű Alcufer Stadionban tehát ismét újvárosi sikernek örülhettek a játékosok és a szimpatizánsok, mert sokan elkísérték a csapatot a remek hangulatú tornára. Amelynek eredményhirdetésén megemlékeztek a közelmúltban tragikus körülmények között elhunyt Bába Mihályról is.

Az első helyen végzett együttes, bal szélen Tóth Imre csapatvezető
Fotó: amatőr felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában