vízilabda

2021.09.30. 21:41

A korosztályos válogatott ellen nyertek a lányok

Már gőzerővel készül a következő szezonra a DFVE – jelenleg ez a nevük újra – női vízilabda-együttese, ennek részeként csütörtökön délelőtt az U20-as világbajnokságra készülő juniorválogatottal játszottak hivatalos edzőmérkőzést.

Gallai Péter

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A találkozó előtt Primász Ágnes szakosztályvezetőt kérdeztük a keretben történt változásokról. Az ugye szerdán hivatalos lett, hogy a válogatott kapus, Magyari Alda az UVSE-hez távozott.

– Rajta kívül Brezovszki Gerda a III. Kerületnél folytatja, Huszti Vanda Győrött, Ziegler Diána pedig szögre akasztotta sapkáját és most már a partról segíti a csapatot, mert a klub kötelékében maradt. Sajben Viktória szintén abbahagyta, ő edzőként tevékenykedik tovább. Ami az érkezőket illeti, új kapuspárosunk lesz, Maczkó Lilla és Sarah Buis személyében. Előbbi Szentesről érkezett, korábban az Újpesttel volt bajnok, utóbbi pedig a holland válogatott harmadik számú hálóőre.

Mezőnyjátékosok tekintetében a már „megszokott” módon Mihók Attila vezetőedző a saját utánpótlásukból épít be több fiatalt.

– Sümegi Nóra, Somogyvári Lili, Erdélyi Hédi és Jonkl Csenge kap majd szerepet a felnőtteknél. Az viszont örömteli, hogy értékeinket, mindenki mást, közte válogatottjainkat, Gurisattit, Gardát, Szilágyit és Horváthot meg tudtuk tartani – tette hozzá a szakosztályvezető. Megtudtuk még, az edzői stábban is volt változás, dr. Sike József az egri női csapat szakvezetője lett.

De vissza a csütörtöki meccshez, az ellenfél már az izraeli vb-re utazó csapattal érkezett, amelynek szűkített keretéből kimaradt a dunaújvárosi Szabó Nikolett, így ő a hazai oldalon szerepelt. Ellenben Szellák Csenge, Sümegi Nóra és Pál Eszter betegség miatt hiányzott.

DFVE – U20-as válogatott 15–11 (5–4, 2–3, 7–0, 1–4)

DFVE: Maczkó – Szilágyi 4, Gurisatti 4, Szabó 2, Mahieu 2, Garda 2, Mucsy. Csere: Buis (kapus), Jonkl 1, Somogyvári, Erdélyi, Sajben N.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában