Farkas Johanna

2021.08.17. 21:33

A junior Európa-bajnok játékos már a DKKA mezében készül

Farkas Johanna a közelmúltban a női juniorválogatottal, hibátlan teljesítménnyel, Európa-bajnokságot nyert, majd egy rövid pihenő után megérkezett új csapatához, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együtteséhez.

Beke Zsombor

Farkas Johanna azt mondja, már az első edzésen mindenki kedves és befogadó volt Fotó: Laczkó I.

Fotó: LI

Nagyon jól éreztem magam, egy Európa-bajnokságon részt venni mindig óriási megtiszteltetés – nyilatkozta a tehetséges irányító. – Úgy gondolom, a csoportkörben jól helyt álltunk, az első mérkőzés Románia ellen ahogy mindig, ezúttal is presztízstalálkozó volt. A folytatásban a csehek ellen nagyobb fölénnyel tudtunk nyerni, a Norvégokkal szemben pedig úgy, hogy közben a szakmai stáb folyamatosan forgathatta a csapatot és mindenki játéklehetőséget kapott.

– Megmondom őszintén meccsről meccsre készültünk, amelyik találkozó várt ránk, azt szerettük volna minden áron megnyerni – folytatta a legjobb négy között kettő, az oroszok ellen hét gólt szerző Farkas. – A végső célunk az volt, a legvégén mi álljunk a dobogó legfelső fokára. A gárda titka a csapategység volt, mindig akadt néhány játékos, aki azt a plusz extrát hozzá tudta tenni, és mi jöttünk ki győztesen az adott mérkőzésből.

Farkas a győri akadémián nevelkedett sokáig, sőt az első osztályban is a zöld-fehéreknél mutatkozott be. A több játéklehetőség miatt a tavalyi szezonban kölcsönbe került a Boglári Akadémia-SZISE gárdájához, ahol 26 NB I-es találkozón 112 gólt szerzett. Az új évadot Dunaújvárosban tölti szintén kölcsönben, ahol a szakmai stáb alapemberként számít rá.

– Nagyon jól éreztem magam a NEKA-nál is. Abból a szempontból tökéletes lehetőség volt, hogy megtapasztalhattam, milyen az első osztályban játszani. Láthattam azt, hova és miben kell még fejlődnöm. Dunaújvárosban is remekül érzem magam, mindenki kedves és befogadó volt velem már az első edzésen. Kemények a tréningek, de nagyon jó a közösség. A szakmai stáb és a többiek is mindenben segítenek. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, a város is nagyon tetszik, várom a szurkolókkal való találkozást is, remélem eredményes idény előtt állunk – jegyezte meg.

Johanna a többiekhez képest kapott egy hét pluszpihenőt az Eb után, azt követően csatlakozott a munkába. Róla azt mondta Vágó Attila vezetőedző, hogy nagyon tehetséges játékos, nem csoda, mások is szerették volna leigazolni. Az ügyvezetővel, Vertig Csabával sokat dolgoztak azon, hogy őket válassza. Bíznak benne, hogy Szalai Babettel jól megoldják majd az irányító posztot.

Így meneteltek egészen az aranyéremig

A csoportkörben a Románia elleni első mérkőzés elején akadtak csupán gondjai a mieinknek, de ezen átlendülve veretlenül zárták a csoportot, Csehország (33–20) és Norvégia (36–26) sem jelentett akadályt a magyaroknak. Farkas Johanna ezeken a meccseken 11 góllal segítette a gárdát. Az egyenes kieséses szakaszban sem lassítottak a lányok. A középdöntő első találkozóján talán a legnehezebb feladatot kellett megoldaniuk Franciaország ellen, de 20–16-ra nyertek, így a horvátok elleni mérkőzéstől függetlenül elődöntős volt Magyarország. Biztos ami biztos, déli szomszédainkat is legyőzték Farkasék, az elődöntőben Svédország (33–26), majd a fináléban Oroszország (31–22) sem tudta igazán megnehezíteni a mieink dolgát.

Farkas Johanna azt mondja, már az első edzésen mindenki kedves és befogadó volt
Fotó: Laczkó I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában