sárkányhajó

2021.06.03. 22:46

Remekelt a Sulisárkány

Remek hangulatú és minőségi versenyt hozott az országos Sulisárkány seregszemle regionális döntője csütörtökön a dunaújvárosi öbölben. A záró futam után Süsü örülhetett.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Sulisárkány versenyének területi döntőjét rendezték meg tegnap a helyi szakosztály, a ­DKSE szervezésében a kikötői öbölben. Tíz fővel induló hajók versenyeztek csütörtökön délután. Hasonlóan a diákolimpiához, itt mindenki az oktatási intézménye színeit képviselte.

A Pannon Oktatási Központ csapata is majd az országos döntőben folytatja
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az eredmények: az általános iskolák 5-6. évfolyamos mezőnyében a Móricz Zsigmond Általános Iskola Hatások névvel indult csapata nyert, mögöttük két remekül küzdő vasváris egység végzett.

Volt, hogy pár centi döntött az egységek között

A 7-8. évfolyam versenyében a VíziPOK gárdája élt elsőként célba, két vasváris egységet megelőzve.

A középiskolások, azaz a 9-13. évfolyam versenye komoly küzdelmet hozott. Itt három előfutamot és egy reményfutamot rendeztek.

E korosztályban a legjobb egység a Széchenyi István Gimnázium „SüSü” gárdája lett, míg a második helyen a POK Hajótöröttek csapata végzett, a harmadik helyet pedig a Bánki középiskola szerezte meg.

Mindent beleadtak a résztvevő csapatok

A díjátadás után a szervezők részéről Pető Zsolt így értékelt: – Egy hosszabb szünet után rendezhettünk végre egy újabb komolyabb versenyt a fiatalok számára. Egy ilyen eseményt általában két-három hónap alatt rakják össze, nekünk ez most két hét alatt sikerült. Köszönet mindenkinek, aki ebben részt vett. Úgy gondolom, hogy az egykori Dunaferr SE, a mai DKSE a magyar kajak-kenu sport egyik zászlóshajója. Ez a klub több mint ötven éve ott van élvonalban és ápolja a hagyományokat. Az elmúlt 10-15 évben pedig rendkívül eredményesek voltunk. A pandémia után most szerettük volna ­bizonyítani, hogy gyakorlatilag két hét alatt egy ilyen minőségi rendezvényt képesek vagyunk megszervezni.

Komoly alapozó munkát végeztek az edzőink és köszönet illeti a helyi oktatási intéz­ményeket is. Kezdeménye­zően léptünk fel az iskolák felé és a felvetéseink válaszra találtak. Ennek egyik eredménye, hogy közel húsz egység állt ma rajhoz. Látva a pedagógusok és a diákok arcát, itt ma mindenki nyert. A fiatalok számára is fontos, hogy ne csak az online térben mozogjanak, hanem valós élményeket éljenek át nap mint nap. Jó kis dzsembori volt ez ­csütörtök délután. Bízom abban, hogy ennek a rendezvénynek lesz folytatása és a dunaújvárosi csapatok az országos döntőben is jól szerepelnek majd, mi ezért is dolgozunk a közeljövőben – fogalmazott lapunknak az eredményhirdetés után Pető Zsolt, a kajak-kenu szakosztály elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában