labdarúgás

2021.06.01. 19:50

Gólzáporos sikerrel lettek aranyérmesek

A Hofer Serleg labdarúgó megyei III. osztály déli csoportban a Nagyvenyim egy korábbról elhalasztott mérkőzésen nyert a Rácalmás ellen szombaton, ezzel pedig bebiztosította a bajnoki címet.

Horváth László

A képlet az alábbi volt a Nagyvenyim számára: az utolsó négy mérkőzésén legalább egy pontot kellett gyűjtenie, hogy az elsőség érdekében üldözőjétől, a Bes­nyőtől kellő távolságban legyen. Ez a cél végül a tizenötödik forduló elmaradt mérkőzésének pótlásában teljesült, ahol az első félidőben behozhatatlan előnyre tett szert a listavezető.

A Rácalmás csak egyszer tudott válaszolni a gólzáporra. A szünet után tovább folytatódtak a hazai rohamok. Mellette azonban a mindössze egy cserével érkező Duna mentiek zártabban védekeztek, és még a kapuig is eljutottak a gyorsabb kontráknak köszönhetően. Akcióikkal két gólt simán bepofoztak Farkas kapujába, de ezzel csak szépíteni tudtak súlyos vereségükön, hiszen a Nagyvenyim meg sem állt tizenegy gólig!

Bajnokhoz illő parádéval nyert a Nagyvenyim csapata
Fotó: Horváth László

Nagyvenyim – Rácalmás 11–3 (8–1)

Nagyvenyim: Szikszai – Török, Áldott, Kovács D. (Palkovics (62.), Fazekas, Pasqúalini (Fodor 67.), Biró, Kis, Kovács K., Freud (Gaszler L. 62.), Gászler F. (Csizmadia 32.).

Rácalmás: Farkas – Nagy, Szabó, Tábi, Bartók, Juhos, Horváth, Tóth (Hatvany 62.), Kis-Szabó, Pék Mészáros.

Mindjárt a 7. percben Kovács Krisztián indította a gólgyártást, a 11-ben buktatásért büntetőhöz jutott a Nagyvenyim, de kimaradt a lehetőség. Rá egy percre Kis ugrott ki középen, és fejezte be góllal az akciót. A 15. percben szintén középen Birót szöktették, ő a kifutó kapuson keresztül volt eredményes, 3–0. A 25. és a 27. percben Kovács Dániel talált be kétszer a rácalmási hálóba, 5–0. A 30. percben Kis a hosszú sarkot nézte ki tizenegy méterről, majd Pasqúalini két villanása fejezte be a hazai gólparádét, hogy aztán a 44. percben a rácalmási Mészáros szépíteni tudjon.

A második félidőben az 58. percben Freud a védőkről lepattant labdát szerezte meg, aztán a maga gólját is, 9–1. A 73. percben Bartók némileg enyhített a vereség mértékén, de Fazekas nem sokkal később meglőtte a tizedik hazai gólt is. A Rácalmástól Mészáros második gólja jelentette a befejezést, a csattanó pedig Kis Norberté, a gólkirály-várományosé volt az utolsó minutumban.

A találkozót követően ezúttal ő, Kis Norbert értékelte a látottakat. – Elsősorban gratulálni szeretnék a fiúknak. Igazából már két fordulóval ezelőtt rövidre zárhattuk volna az elsőség kérdését. Nem így történt, de örülünk, hogy a vége felé egy ilyen pazar játékkal örvendeztethettük meg a szurkolókat. Természetesen nagyon boldogok vagyunk. Illetve ezen felül csak hab a tortán, ha gólkirály tudok lenni. Jelenleg harmincöt góllal vezetem a listát. Van vissza két mérkőzés, és ha sikerül még betalálnom kétszer-háromszor, akkor igazán szép eredmény lesz – nyilatkozta lapunknak.

A Nagyvenyim június 5-én Kulcsot fogadja, végül pedig június 13-án a Lajoskomárom II ellen fejezi be a bajnokságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában