Leo Gudas

2021.06.08. 18:50

Dunaújvárosban kiválóak a lehetőségek a nyugodt munkához

Egymásután jelentették be a Dunaújvárosi Acélbikák az elmúlt napokban, hetekben, hogy kik azok a játékosok, akikkel szerződést hosszabbítottak. A kérdés azonban mindig felvetődött, ki lesz az edző. Ma délután felszállt a fehér füst, és kiderült, a cseh Leo Gudas irányítja a jövőben is a DAB szakmai munkáját.

Agárdy Csaba

A rutinos szakember az Acélbikák honlapjának nyilatkozott arról, miért is döntött a folytatás mellett, illetve mik a céljaik.

- Tavaly szezon közben érkeztem, és annak ellenére, hogy a csapattal nem sikerült elérni a célunkat, azt tapasztaltam, hogy itt Dunaújvárosban kiválóak a lehetőségek a nyugodt munkához. Jól éreztem magam, tetszett a város, a jégcsarnok, az új metodikai központ. Bíztam benne, hogy visszatérhetek és lehetőséget kapok a csapatot felkészíteni. A vezetőség egy fiatal együttes felépítését, alapjainak lefektetését tűzte ki célul. Van már benne tapasztalatom. Szeretem az effajta kihívásokat, izgatottan várom mit sikerül alkotnunk együtt!

– Milyen célokat tűzhetnek ki a szeptemberben kezdődő szezonban?

– Mint említettem, Azari Zsolt elnök úr egy fiatalokra épülő csapat építésével bízott meg. Klasszikus pályát szeretne bejárni az új gárdával. Közép és hosszú távú fejlesztésbe kezdünk. Rövid távon nem fogalmaztunk meg számszerű célt. Ez azt jelenti, hogy egyelőre az a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk azokat a tehetséges játékosokat, akik készen állnak arra, hogy profi jégkorongozók legyenek. A profivá válás egy hosszabb folyamat, de mi minden segítséget megadunk majd a játékosoknak, hogy kihozzák magukból a maximumot. Erős versenyt szeretnénk az ifjúságiak, a juniorok és a fiatal felnőttek között a csapatba kerülésért. Ez az alapja, hogy a jövőben egyre jobbak legyünk. Célunk, hogy napról napra fejlődjünk.

– Kik lesznek a segítői?

– Folyamatosan egyeztetünk a klubnál jelen pillanatban is dolgozó edzőkkel, illetve keressük a megfelelő személyeket a szakmai stábba.

– Mikor kezdik el a felkészülést és hogy áll össze a játékos keret?

– A tavalyi év legfontosabb tapasztalata, hogy fizikálisan jobbnak kell lennünk. Ennek megfelelően a felkészülés augusztus másodikán kezdődik, négy hétig próbajátékosokkal, akik augusztusban harcolhatják ki a szerződést maguknak. A kérésemre szervezünk egy nyárzáró tesztnapot Dunaújvárosban. Ekkor a próbajátékra jelentkezőket, saját U18 és U21 korú játékosainkat, és a már igazolt profikat is felmérjük. Kiderül, ki, hogyan végezte a nyári alapozást. Fontos, hogy az U18-as és az U21-es korcsoportba is szeretnénk a sajátjainkon kívül további tehetségeket toborozni. Ezekben a korosztályokban kezdjük a képzést, a legügyesebbek innen kerülnek majd az Erste Liga csapat keretébe. Szeptember elejére állnak majd össze a végső keretek, addigra szerzünk elegendő információt a játékosokról.

Forrás: acelbikak.net

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában