jó tanuló, jó sportoló

2021.06.30. 22:56

A vízben és azon kívül is búvársulis sikerek

Nem csak az úszásban teljesítenek remekül a Búvársuli Egyesület sportolói, de a tanulásban is jeleskednek, ahogyan azt a klubtól kapott információból megtudtuk.

Horváth László

Fotó: BALAZS BARKOCZI

Ugyanis idén három búvársulis gyerek is elnyerte a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2020 címet az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Németh Nóra, Rendes Linda Stella és Csepecz Zsolt vehette át a kitüntető címet.

Tehát igaz a mondás, miszerint a sport az életben is segít helytállni, amire méltán lehetnek büszkék az edzők és a gyerekek is. És ha már a Búvársuliról szólnak híreink, akkor nem mehetünk el említés nélkül az utóbbi idők verseny­eredményei mellett sem.

Németh Nóra, Rendes Linda Stella, valamint Csepecz Zsolt a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjjal. Mögöttük edzőjük, Gurisatti Róbert Fotó: Búvársuli SE

Három ország nyolc csapatának hatvan versenyzőjével rendezték a CMAS tájékozódási búvárúszó nyílt Európa Kupa III. fordulóját és a Csepel Kupát Gyékényesen. A gyerek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt kategóriában megrendezett versenyszámok 5-6 méter körüli látótávolság mellett rajtoltak el a bányatóban kijelölt pályákon. Gyerekkorcsoportban Aszlajov Alexander aranyérmes lett. Serdülő korcsoportban Gurisatti Róbert, Németh Nóra arany-, Papp Norina, Aszlajov Attila ezüstérmet szerzett. Juniorkorcsoportban Hetyei Imre bronz-, Rendes Linda egy arany- és egy ezüstéremmel zárt. Csoportos versenyszámokban a Csepecz Zsolt, Kövesdi Csenge, Rendes Linda hármas ezüstérmet, a Hetyei Imre, Tamás Dávid, Monos Péter trió egy aranyat, a Tamás Dávid, Hetyei Imre, Berekméri István, Monos Péter négyes szintén első helyet ért el.

Szigetváron volt szombaton a 2021-es tavaszi víz alatti hoki magyar utánpótlás-bajnokság, ahol a Búvársuli SE két csapata vett részt. Reggeltől délutánig zajlottak a meccsek, végül a Tamás Dávid, Gurisatti Róbert, Aszlajov Attila csapat ezüstérmes, a Rendes Linda, Csepecz Zsolt, Hetyei Imre hármas 6. lett. Ez az igen impozáns eredménylista minden bizonnyal az év hátralévő részében jelentősen gyarapodik még.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában