pályázat

2021.06.23. 21:26

A Bozsik-rajzpályázaton a legjobbakat jutalmazták

Egy éve már nagy sikert aratott, hogy a korábbi helyszín után a pazar futballarénában került sor a díjkiosztójára annak a rajzpályázatnak, aminek a rendezők a „Bozsik-programos élményeim” címet adták.

Horog László

Ezúttal is sok rajz, festmény érkezett, a díjakat Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója, Balogh Attila, a MOL Fehérvár FC ügyvezetője, Schneider Béla, az FMLSZ igazgatója, valamint Bencsik István, az ­FMLSZ társadalmi elnöke adta át. A közönségdíjakról háromtagú zsűri döntött, Slettné Hanzsér Lilla, Pataki Nikolett és Balog Gábor.

A fehérvári stadionban tartották az eredményhirdetést, ahol rácalmási és mezőfalvi gyerekeket és egyesületeket, illetve a dunaújvárosi Napsugár tagóvodát is díjazták
Fotó: Horog László

Az U7-es korosztályban az intézményi rangsorban három vértesi gyermek végzett az élen, Egész Luca, Árvai Áron és Fodor Flóra, mindhárman a Mesevár óvoda (Csákvár) növendékei. Az egyesületi rangsorban Katona Annamária (Rác­almás), Szokolay Márton (Viadukt SE) és Fodor Péter (Rácalmás) volt a legjobb, a 9 éven aluliaknál az egyesületi versenyben Ivanyenko Ádámot, Tóth Hanna Noémit és Szilasi Lénát díjazták, ők fehérváriak, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola nebulói.

Az egyesületi versenyben Horváth Bertalan, Rehák Bence és Barankovics Balázs végzett az élen. A 11 éven aluliaknál Ivanenyko Natália, Sümegi Nimród és Ujfalusi Léna volt a legügyesebb, a sportklubok képviselői között Pancza Zalán, Győző Tamás és Berényi Bence végzett az első háromban. A 13 év alattiaknál Hollósi Dorka, Németh Adelina és Matus Gergely Áron rajzolt legszebben, a másik rangsorban Szabó Gábor Bálint nyert Kovács László előtt.

A közönségdíjat az U7-es korosztályban Ivanics Kende, Varga Kristóf és Egész Luca, az U9-ben Lukács Bence Ákos, Kovács Kornél (Mezőfalva) és Bóka Nagy Gergő, U11-ben Győző Tamás, Surapka Zalán és Szép Enikő, a 13 évnél fiatalabbaknál pedig Földvári Noémi, Szabó Ferenc és Kiss Eszter kapta. A legtöbb rajzot beküldő intézmények között a fehérvári Vörösmarty iskolát, a Mesevár óvodát (Csákvár), a Dunaújvárosi Óvoda Napsugár tagóvodát díjazták, az egyesületek között a Videoton FCF Baráti Kört, a Rácalmás SE-t és a Mezőfalva Medoszt.

A rajzpályázat ötletgazdája az FMLSZ igazgatója, Schneider Béla, a megyei szövetség munkájába már a kilencvenes években bekapcsolódott aktivistaként. Egy cikluson keresztül elnökségi tag volt, később volt elnöke a versenybizottságnak, majd az igazolási és átigazolási bizottságnak. Tizenegy éve, 2010-ben a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség főtitkára lett, később az MLSZ elnöksége az amatőr labdarúgás irányításában struktúraváltást hajtott végre, megszüntette a megyei szövetségeket, és igazgatóságokat hozott létre. A megyei igazgatói pozíciót Fejér megyében az új szervezet létrehozásától ­Schneider Béla tölti be.

– A gyerekek szeretik élményeiket megosztani. Innét jött az ötlet, hogy rajzoltassuk le a Bozsik-programban szerzetteket. Immár hetedik alkalommal került kiírásra. Az intézményi programban és az egyesületi programban részt vevő gyerekek műveit korosztályonként külön értékeli a szakmai zsűri. A közönségdíjat szintén korosztályonként kapják a gyerekek a legnépszerűbb közösségi oldalon kapott like-ok alapján. Voltak művek, amelyek ezer fölötti „tetszikelést” kaptak. A program népszerűségét jellemzi, hogy Fejér területéről érkeznek pályaművek. Már a szomszédos megyékből – Somogy, Komárom-Esztergom, Pest – is bekapcsolódnak gyerkőcök a pályázatba. Már több megyei igazgatóság átvette az ötletet, más megyékben is meghirdetik a labdarúgáshoz kapcsolódó élmény rajzlapon történő megörökítését – közölte Schne­ider Béla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában