amerikaifutball

2021.05.30. 13:00

Sérült gorillák és nyeretlen rozsomákok

Morva Dávid

Vasárnap 15 órakor a radari sporttelepen végre hazai pályán is bemutatkozik a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapat. Madarász Attiláék ellenfele a Jászberény Wolverines együttese lesz. A cím alapján az egyszeri olvasó azt hiheti, hogy a cikkben egy David Attenborough-filmről talál magasztaló kritikát. Nagyobbat azonban nem is tévedhetne, ugyanis az alábbiakban a hétvégi mérkőzésről lesz szó.

Hazai pályán kiváltképpen kötelező lenne megszerezni a győzelmet

Nincs mit szépíteni, két nyeretlen együttes összecsapásáról lesz szó – a visszalépő csapat miatti automatikus győzelmeket nem vesszük ide – a vendég rozsomákok kétszer kaptak ki, ráadásul mindkét alkalommal igencsak nagy arányú pofonba szaladtak bele a jászberényiek. A hazaiak eddig egy alkalommal kaptak ki a listavezető Újpest gárdájától.

Madarász Attila, a hazaiak elnöke, aki egyben játékosként is segíti a gorillákat, természetesen a dunaújvárosi diadalt vár.

– Sérültjeink sajnos akadnak szép számmal, és vannak, akiknek a pályára lépése kérdőjeles. Az offense-falunk is foghíjas, de ezzel együtt azt gondolom, nagyobb játékerőt képviselünk, mint ellenfelünk, amely két súlyos vereséget szenvedett eddig. Mindent egybevéve kötelező a győzelem, kiváltképp, hogy hazai pályán játszunk – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában