kajak-kenu

2021.05.14. 21:52

Ötszáz méteren egyből döntőbe jutottak

Pénteken az elő- és középfutamokkal elkezdődött az idei első gyorsasági kajak-kenu világkupafutam, amelyen a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület három versenyzője vesz részt.

Gallai Péter

SZEGED,HUNGARY,13.MAY.21 - ICF EUROPEAN OLYMPIC QUALIFIER/ ICF CANOE SPRINT AND PARACANOE WORLD CUP. Image shows Photo: GEPA pictures/ Csaba Doemoetoer

Fotó: GEPA pictures/ Csaba Doemoetoer

Hajdu Jonatán az újpesti Fekete Ádámmal a C-2 500 és 1000 méteren volt érdekelt az előfutamok során. A rövidebb távon Hajduék egyből megspórolták a középfutamot, miután a féltávnál és a végén is ők álltak az élen, ezzel pedig egyből a mai, ebéd utáni fináléba kerültek.

Egy kilométeren ez szintén pár tized híján összejött nekik, az előfutamukat majd’ végig vezették, a célban aztán az ukrán kettős előrébb volt náluk, így egy szombat délutáni középdöntő vár még rájuk. A csütörtöki nap hősei, az olimpiai pótkvalifikációs versenyen ötkarikás kvótát szerző Adolf, Fejes kettős a másik előfutamban ötödik lett – amivel szintén továbbléphettek –, Hajduék viszont közel tíz másodperccel voltak náluk gyorsabbak.

C-1 1000 méteren első felnőtt világkupáján rajtolhatott el Slihoczki Ádám, aki az előfutamában hatodik, ezzel középdöntős lett, amit pénteken délután a harmadik futamban hetedikként zárt.

Fekete Ádám és Hajdu Jonatán ezer méteren ma középfutamot is megy
Fotó: Dömötör Csaba

– Igazából számomra nagyon nagy élmény volt ez a verseny, abszolút újdonság volt, és a pillanatnyi maximumot ki tudtam adni magamból. Most ez ennyire volt elég. Azt azért bánom, hogy az észt srác három tizeddel előttem végzett, így a B döntőbe nem sikerült bekerülnöm. Nagyon színvonalas futam volt, a nemzetközi mezőny legjobbjai ellen harcolhattam, ami motiváló számomra a későbbiekre nézve. Van miért dolgoznom bőven, hiszen ég és föld a különbség a legjobbak javára, de ez is egy lépés, hogy most már itt lehettem. Számomra ezzel vége a versenynek, most már a többieknek fogok szurkolni – értékelt lapunknak.

Hajdu Jonatán azt mondta, az ezer méter már közel hibátlan volt, de van egy technikai problémájuk, ami a rövidebb távon jobban hátráltatta őket.

– Egy kilométeren féltávig kicsit tartalékoltunk, mert nem akartunk nagyon elmenni a többiektől, mivel ez volt az idei első erőfelmérő, nem tudtuk, mire számíthatunk a mezőnytől. A nehezebb középfutamot kaptuk, ahonnan az első három jut döntőbe. Még egy kicsit csiszolgatjuk ezt a billegést, és ennél erősebb pályát akarunk menni, bízom benne, elég lesz. Ötszáz méteren pedig az a cél, hogy az első helyen végezzünk, a 2019-es vb ezüstje után az aranyérmet célozzuk meg – tette hozzá.

Szombaton bemutatkozik Kiss Balázs is, ő a C-1 500 méter selejtezőjében indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában