Orbán Attila

2021.04.14. 21:07

Hatvani jégkorong újvárosi edzővel

Magyarországon gyakorlatilag befejeződött a jégkorongszezon. Így történt ez Hatvanban is, ahol a dunaújvárosi Orbán Attila hathatós közreműködésével egyre izmosabb a hokiélet.

Agárdy Csaba

Orbán Attila az egyik kis tanítványával Fotó: Hatvani Gigászok

Két pillére van a húszezer lakosú városban a jégkorongnak. A Szőke Attila ügyvezető igazgató vezette Hatvani Gigászok, és a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola, ahol a jégkorongtagozatot Orbán Attila irányítja, aki emellett a Gigászok szakmai igazgatója is. Orbán Acélbika-nevelés, a Dunaújvárosi AC-ban mutatkozott be a felnőttek között, majd Székesfehérvárra igazolt, de pályafutása végén egy szezont játszott a DAB-ban is.

A Szent István iskola és a Gigászok között teljes az össz­hang. Erre jó példa az az összefogásuk, amelynek eredményeként az iskola udvarán szabványméretű fedett jégpálya épült, itt játszanak a Gigászok, az utánpótlás és a hölgyek is. Hatvanban 180–190 gyerek jégkorongozik, három csapatra való amatőr játékos is űzi a sportágat. Ennyi embernek pedig kevés ez az egy pálya, de már épül a város jégcsarnoka.

A most befejeződött idényben a legjobban a tizenéves játékosokból álló Hatvan ­Girls szerepelt, amely megnyerte az U25 B női bajnokságot. Az U12-es, az U14-es, az U16-os korosztályokban is egyre jobbak a hatvaniak.

Orbán Attila az egyik kis tanítványával
Fotó: Hatvani Gigászok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában