kézilabda

2021.03.12. 22:00

Jó szériában a DAC, már a dobogón áll

Az NB II-es kézilabda-bajnokságban szereplő Dunaújvárosi AC férfiegyüttese legutóbb roppant fontos rangadót nyert a Hőgyész ellen úgy, hogy nagyon sok hiányzójuk volt. A sikerrel már a dobogó harmadik fokára lépett fel Csermák Gábor csapata.

Gallai Péter

2021.03.07. Dunaújvárosi AC -Hőgyész NBII férfi kézilabda mérkőzés Sportcsarnok Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

DAC – Hőgyész 31–29 (15–13)

DAC: Pap – Markovics 1, Borsos M. 7, Bangó 2, Borsos R. 15, Bándi 5, Jovics 1. Csere: Galambos, Bereck, Szláma, Priskin, Pilka, Imre, Ducza.

– Jó helyen vagyunk, jól néz ki most a tabella, remélem, ez így is marad sokáig. Vannak még olyan meccsek, amiknek a pontjaira számítunk, lesznek nehezebbek is, majd májusra kiderült, sikerül-e a dobogón maradni. Ami úgy néz ki, a Mecseknádasd és köztünk dől majd el. Azért a realitás talaján állok, de eddig nagyon szépen néz ki a teljesítményünk, a kötelezőket hoztuk pár bravúr mellett, nagy betliket pedig nem csináltunk – értékelt Csermák Gábor, aki megjegyezte, együtteséből szerinte senki nem nyert még érmet. Nyilván nézegetik a tabellát, látják, hol vannak, de ez egy percre sem szabad, hogy elkényelmesítsen bárkit is. Azaz, ha ma elmennek az utolsó Kiskunhalashoz, akkor oda sem nagy mellénnyel szabad érkezni, mert könnyen érhetik az embert ilyenkor meglepetések. S pezsgőt még ne bontsanak, mert lesznek még bőven feladatok.

Borsos Roland remekelt, tizenöt gólt dobot a Hőgyésznek az előző fordulóban
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Még mindig nagyon fiatal a csapatom, ha beletesszük a munkát, akkor fejlődnek a játékosok, és rutint szereznek, aminek eredménye is van, ami eddig megmutatkozott – hangsúlyozta.

A bajnoki címért küzdő Holler UnFC csak egy góllal nyert Nagyatádon, Törő Szabolcs edző ezért érhetően nem volt elégedett a csapat teljesítményével, de a lényeg most a győzelem volt.

Rinyamenti KC – Holler 24–25 (11–15)

A Holler gólszerzői: Bérces 4, Zuder 7, Gergely 3, Nagy 1, Lendvay 2, Domak 2, Sipics 1, Takács 3, Tóth 2.

Miután a korlátozó intézkedések miatt a csapat otthonaként szolgáló simontornyai létesítmény bezárt (a dunaföldvári sportcsarnok most épül), így két hétig Rácalmáson edzenek, illetve játszanak. Így vasárnap a Hőgyésszel, jövő szombaton pedig a Bajával.

A bajnokság állása: 1. Tungsram SE 25 pont/14 mérkőzés, 2. Holler UnFC 23 pont/13, 3. Dunaújvárosi AC 19 pont/14, 4. Kalocsa 18 pont/15, 5. Mecseknádasd 17 pont/13, 6. Baja 17 pont/14, 7. Hőgyész 15 pont/13, 8. Rinyamenti KC 9 pont/11, 9. Siklós 5 pont/13, 10. Kiskőrös 4 pont/12, 11. Satelit SE 4 pont/12, 12. Kiskunhalas 0 pont/12.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában