jégkorong

2021.03.15. 21:51

Hazai jégen egyenlíthet vasárnap a Worm Angels

A magyar férfi jégkorongbajnokság OB II-es döntőjének első felvonását a Kanadai Magyar Hokiklub (KMH) gárdája nyerte magabiztosan szombaton. A Worm Angels vasárnap hazai ­jégen küzdhet majd a folytatásért.

Szabó Szabolcs

2021.02.05. Worm Angels-MAC Ikonok OBII-es férfci jégkorong mérkőzés Dunaújváros Jégcsarnok Fotós? Szabóné Zsedrovits Enik SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az OB II-es finálé első felvonásán a számos korábbi dunaújvárosi klasszist felvonultató Worm Angels azzal a tudattal léphetett jégre, hogy az alapszakaszban már egyszer legyőzték a kanadaiakat a Tüskecsarnokban.

KMH SE – Worm Angels 7–3 (4–1, 2–2, 1–0)

Worm Angels: Vég – Hüffner, Szepessy G., Borbás 1 (1), Kiss 1 (1), Papp – Jobb 1, Szepessy B., Szepessy M., Vojnits, – Erdélyi, Láng, Kedves, Horváth, Kis – Bába, Jelinek, Wéhli.

A KMH gólszerzői: Omi 3, Horváth 1, Salló 1, Schellin 1, Fodor 1.

Nem indult éppen jól a bajnoki döntő első felvonása a dunaújvárosiak számára. Az első harmad felénél Omi szerezte meg a vendéglátók első gólját, egy perc múlva már Salló volt eredményes a kanadaiak részéről (2–0). Némi reményt jelentett, hogy a Worm oldaláról a rutinos Borbás Gergely is betalált.

Borbás eredményességére a visszavágón is nagy szükség lesz
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A játékrész közepén ismét a hazaiak éltek a lehetőségeikkel: Horváth Dávid ember­előnyből volt eredményes, majd már az öt az öt ellen ismét Omi iratkozott fel a lőlapra (4–1). A második harmadban tovább romlott a helyzet, Fodor váltotta gólra a házigazda KMH emberelőnyét. Az 5–1-es állás hokiban is demoralizáló lehet, a Worm azonban nem vacakolt az eredményjelző számaival, ellenben jégkorongozott. A 38. percben Kiss Ákos talált be, majd a 40. percben Jobb Dávid gólja hozta még közelebb a vendégeket (5–3). A meccs ezen periódusában a Worm dominált, ám a három gólig juto Omi a harmad vége előtt lezárta a legfontosabb kérdéseket (6–3). A záró játékrészben sem javult fel az újvárosiak támadójátéka. A profi éveiben Dunaújvárosban is megforduló Schellin Linus is betalált, így az OB II-es döntő első felvonását magabiztosan nyerte a KMH SE.

A szövetség jelenlegi kiírása szerint a finálé második találkozóját vasárnap este rendezik majd a dunaújvárosi jégcsarnokban. Amennyiben Borbásék koncentráltabb játékot mutatnak, és képesek hozni a MAC Ikonok ellen az elődöntőben is mutatott remek formát, akkor valós esélyük lehet a párharc megfordítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában